Aptauja: Vairumam pacientu nepietiek naudas ārstēšanās izdevumiem (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divām trešdaļām jeb 68% pacientu nepietiek līdzekļu ārstēšanās līdzekļu segšanai, liecina organizācijas «Sustento» veiktā pacientu aptauja. Kā šodien preses konferencē norādīja «Sustento» valdes locekle Iveta Neimane, šogad pacientu skaits, kuriem trūkst līdzekļu ārstēšanās pakalpojumu apmaksai, sarucis tikai par 5% salīdzinājumā ar 2012.gada rādītājiem, kad uz trūkstošiem līdzekļiem norādīja 73% aptaujāto.

Visbiežāk pacientiem pietrūkst līdzekļu speciālistu konsultāciju apmeklējumam, ceturtdaļai pacientu pietrūkstot naudas, lai ārstētos slimnīcā, bet piektdaļa nevarot iegādāties nepieciešamos medikamentus. Aptaujas rezultāti liecina, ka šogad salīdzinājumā ar 2010.gadu palielinājies to pacientu skaits, kuriem bijušas grūtības iegādāties kompensējamās zāles.

Aptaujātie norādījuši, ka viens no galvenajiem šķēršļiem ģimenes ārstu un speciālistu apmeklējumam ir garās rindas uz pierakstu.

Aptaujā pacienti norādīja, ka teju pusē gadījumu ārsts neinformē par iespējām iegādāties lētākas zāles. Kā norādīja Neimane, šāda situācija noved pie tā, ka pacienti spēj iegādāties vai nu tikai daļu nepieciešamo medikamentu, vai arī tos vispār neiegādājas. Tomēr aptaujātie pacienti arī norādījuši, ka bieži par lētāku zāļu iespējām viņus informē farmaceiti.

Biedrība «Sustento» iestājas par budžeta finansējuma veselības nozarei palielinājumu, tādējādi risinot atklātās nepilnības.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu