Latvijā pazīstami cilvēki aicina mosties un doties balsot (102)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Šajās vēlēšanās mums vēlreiz ir kritiski svarīgi pierādīt, ka Latvija mums ir vienīgā un savējā, bet lai to pierādītu - kūtrajiem latviešiem ir jāiziet no mājas un jādodas vēlēt, mudina Latvijā pazīstami cilvēki.

Video piedalās vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki - Liāna Langa, Mārtiņš Rubenis, Jānis Rokpelnis, Vilis Daudziņš, Pēteris Vasks, Jānis Šipkēvics (Shipsi) un Dagmāra Beitnere.

Aktieris Vilis Daudziņš uzsver, ka

iespēja balsot par savu valdību un valsti ir privilēģija, milzīga balva.

Piemēram, miljoniem kurdu, tādas iespējas nav, jo viņiem nav savas valsts, kaur arī viņu ir nesalīdzināmi vairāk kā mūsu.

Jānis Šipkēvics sabiedrību salīdzina ar paplašinātu ģimenes modeli, un vēlēšanas ir tā diena, kurā mēs izvēlamies cilvēkus, kuru rokās iedot atslēgas.

Neaizejot uz vēlēšanām, mēs nometam atslēgas zemē un ceram, ka tās paņems tie, kurus gribam ielaist savās mājās.

Kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere uzskata, ka katrs, kurš neiet balsot, iedod divas balsis tiem, kurus paši negribētu redzēt Saeimā un mūsu valsts vadībā.

«Nepiedalīšanās ir nodevība pret Latviju,»

viņa saka, aicinot būt pacietīgiem un lepniem par to, ka mums ir iespēja veidot pašiem savu, demokrātisku valsti.

Komponists Pēteris Vasks aicina palūkoties kartē un paskatīties, kur mēs atrodamies, un atgādina, ka robežvalstīm, kurām līdzās ir liela, neprognozējama kaimiņvalsts, dzīve vienmēr ir grūtāka. Lemjot par to, kurā virzienā turpmāk stūrēs Latvija, nedrīkst stāvēt malā un noskatīties.

Tāpat virkne aktieru, televīzijas un radio darbinieku, mūziķu, modes mākslinieku un citu sabiedrībā mīlētu cilvēku ir izveidojuši asprātīgu video par tiekšanos uz 100% balsojumu Latvijā: «Līdzīgi kā olimpiādē valsts sniegums atkarīgs no indivīdiem un komandas darba.

Pārsteigsim pasauli ar 100% vēlētāju iesaisti?»

Video radīšanā piedalījušies aktieri Jānis Skutelis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Elita Kļaviņa, mūziķi Goran Gora, Shipsi, modes dizainere Natālija Jansone un māksliniece Elita Patmalniece, kā arī virkne mediju personību - Valters Krauze, Jana Duļevska, Toms Grēviņš, Gustavs Terzens. Video gatavošanos vēlēšanām atspoguļo gluži kā trenēšanos pirms nopietnām sporta sacīkstēm.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu