Var būt slikti, ja daudzi neaizies balsot! (134)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir svarīgi sestdien nenoslinkot, nenosēdēt mājās, bet gan aiziet nobalsot, lai paustu savu viedokli. Tā sarunā ar portālu TVNET sacīja skeletonists Martins Dukurs, norādot, ka katra cilvēka balsij ir nozīme vēlēšanu rezultātā.

Viņš pastāstīja, ka pats piedalīsies sestdien notiekošajās parlamenta vēlēšanās, kā arī aicināja citus doties balsot.

Dukurs balsošanu uzskata par labu iespēju izpaust savu viedokli. Vienlaikus jāatceras, ka piedalīšanās vēlēšanās ir brīvprātīga un tas nav pasākums, uz kuru jādodas piespiedu kārtā.

«Ja kāds saka, ka jāiet un jābalso par to vai to, varbūt nevajag,» viņš teica, norādot, ka visos citos gadījumos atbalsta plusiņu likšanu un svītrošanu. Pēc Dukura teiktā,

ir derīgi politiķim, kuram vēlētājs tic un uz ko cer, iedot plusiņu, bet tam, kuru neatbalsta, ievilkt mīnusiņu.

Pats sportists gan nav pārāk aktīvs plusiņu un mīnusiņu rakstītājs.

Skeletonists bija lasījis portālā TVNET publicēto latviešu dzejnieces Māras Zālītes aicinājumu doties cilvēkiem balsot.

Viņš atzina, ka, saasinoties Ukrainas-Krievijas konfliktam, daudziem rodas jautājums par drošību. «Arī mani tas mudina uz patriotismu.» Tieši šajā kontekstā

ir svarīgi sestdien nenoslinkot, nenosēdēt mājās, bet gan aiziet nobalsot, lai paustu savu viedokli.

Dukurs uzskata: nav īsti pareizi, ka cilvēks domā, ka viņa viena balss nav svarīga lielajā biļetenu jūrā. Nekas, ja tā nodomā viens cilvēks, bet var būt slikti, ja tā domā 10 tūkstoši cilvēku.

Vienai balsij ir samērā neliels spēks, bet 10 tūkstošiem balsu kopā ir liels spēks.

Balss pie balss, un beigās kopā var sanākt izšķirošs rezultāts.

TVNET jau ziņoja, ka sestdien, 4.oktobrī, visā Latvijā notiek 12.Saeimas vēlēšanas. Tajās ievēlēsim 100 deputātus, kuri turpmākos četrus gadus lems par daudziem svarīgiem jautājumiem. Tāpēc portāls TVNET aicina visus savus lasītājus būt atbildīgiem un doties balsot! To var izdarīt jebkurā vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā iecirknī Latvijā vai ārvalstīs no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Seko līdzi vēlēšanām ar TVNET!

Visām ar vēlēšanām saistītajām norisēm sekos līdzi arī portāla TVNET komanda, informējot savus lasītājus par visu svarīgāko gan balsošanas dienā, gan, sagaidot rezultātus, vēlēšanu naktī, gan pēc tam.

Visas ar vēlēšanām saistītās ziņas varēsiet atrast sadaļā Saeimas vēlēšanas 2014.

Komentāri (134)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu