Vīķe-Freiberga: Vēlēšanu rezultāts demonstrē stabilitāti (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās Saeimas vēlēšanu rezultāti demonstrē Latvijas elektorāta stabilitāti, šodien raidījumā «Panorāma» atzina eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

«Es pabrīnījos, ka «Vienotība» saņēma tik nelielu balsu skaitu. Tomēr kopumā vēlēšanas demonstrē, ka Latvijas elektorāts ir ļoti stabils, īpaši «Saskaņas» vēlētāji. Ir tikai divas jaunpienācējas partijas, kuras guvušas pieticīgus rezultātus, bet kopumā vēlētāji palikuši uzticīgi iepriekšējās vēlēšanās startējušām partijām, līdz ar to demonstrējot arī uzticību šai koalīcijai,» sacīja eksprezidente.

Jautāta, vai Saeimā vajadzētu darboties politiķiem, kuri saņēmuši ļoti lielu svītrojumu skaitu, bet tomēr varētu iegūt «mīksto» mandātu un turpinātu darboties parlamentā, viņa atbildēja apstiprinoši.

«Nav Satversmē ne vārda par to, ka politiķiem nevajadzētu strādāt, ja viņi saņēmuši daudz svītrojumu, Jā, sabiedrība izteikusi savu viedokli, bet, ja kandidāts tomēr ienāk Saeimā un darbam valdībā viņu uzaicina partijas vadība, nav liegts pretendēt uz šo amatu,» sacīja Vīķe-Freiberga.

Kā ziņots, pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem «Saskaņa» jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 25 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, Zaļo un zemnieku savienība - 21, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 17, «No sirds Latvijai» - septiņas, bet Latvijas Reģionu apvienība - astoņas.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu