Prezidentam jāmeklē jauns kancelejas vadītājs; Daudze būs deputāts (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam būs jāmeklē jauns kancelejas vadītājs, jo Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) pieņems deputāta mandātu un kļūs par 12.Saeimas deputātu. Daudze amatā būs vēl mēnesi - līdz 4.novembrim, kad jaunievēlētā Saeima sāks darbu.

Viņš apstiprināja, ka pieņems deputāta mandātu. «Protams, citādi nebūtu bijis jēgas piedalīties vēlēšanās,» sacīja Daudze. Viņš vērsa uzmanību uz to, ka vispirms vēlas saprast, kā beigsies nākamās koalīcijas veidošanas sarunas, jo tad būs skaidrs, kā ZZS tālāk strādās.

Daudze atgādināja, ka iepriekšējo Saeimu sasaukumos strādājis gan Sociālo un darba lietu komisijā, gan Juridiskajā komisijā, gan arī Nacionālās drošības komisijā, tomēr pagaidām vēl esot pāragri domāt par to, kuru komisiju sastāvā viņš varētu būt 12.Saeimas laikā.

Uz jautājumu, vai kanceleju varētu vadīt prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos Aivis Ronis, Daudze atteicās atbildēt. Viņš uzsvēra, ka nākamā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja izraudzīšana ir tikai prezidenta kompetencē, tādēļ atteicās komentēt iespējamo pēcteci, tomēr atzina, ka pašlaik par to norit sarunas.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS sacīja, ka «prezidents pēc saviem ieskatiem lems par nākamo kancelejas vadītāju».

Daudze balotējās Kurzemes vēlēšanu apgabalā no ZZS saraksta ar trešo numuru. No vēlētājiem viņš saņēma 6705 plusus, bet viņu svītroja 2749 vēlētāji. Pēc mainītajām zīmēm viņš sarakstā palika trešajā pozīcijā. No Kurzemes 12.Saeimā no ZZS saraksta ievēlēti pieci deputāti.

Jau ziņots, ka 12.Saeimā iekļuvušas sešas partijas. Vēlēšanās par «Saskaņu» nobalsoja 23,26%, par «Vienotību» - 21,62%, par Zaļo un zemnieku savienību - 19,74%. Nacionālā apvienība ieguvusi 16,5%, «No sirds Latvijai» - 6,91%, Latvijas Reģionu apvienība - 6,47% vēlētāju balsu.

«Saskaņa» 12.Saeimā ieguvusi 24 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, Zaļo un zemnieku savienība - 21, Nacionālā apvienība - 17, Latvijas Reģionu apvienība - 8, bet «No sirds Latvijai» - 7.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu