Straujuma: tikai ekonomikas izaugsme veicinās jaunu darba vietu rašanos (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikai valsts ekonomikas izaugsme veicinās jaunu darba vietu rašanos, trešdien Milānā augsta līmeņa konferencē par nodarbinātību Eiropas Savienībā (ES) uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Premjeres preses sekretāre Džeina Tamuļeviča pavēstīja, ka Straujuma trešdien piedalījās trešajā augsta līmeņa konferencē par nodarbinātību Eiropas Savienībā (ES).

«Izaugsmes un konkurētspējas veicināšana būs viena no Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm. Tikai ekonomikas izaugsme katrā ES dalībvalstī un ES kopumā, kā arī konkurētspējīga ES veidos nepieciešamo augsni jaunām darba vietām un jaunām iespējām ES pilsoņiem. Vienlaicīgi, ES padomes prezidentūras laikā Latvija turpinās veicināt ES līmeņa pasākumus, kas atbalsta vieglāk ievainojamās sabiedrības grupas – ilgstošos bezdarbniekus, jauniešus, pirmspensijas vecuma cilvēkus,» sacīja Straujuma.

Milānā notiekošajā neformālajā sanāksmē valstu un valdību vadītāji un ministri apsprieda Eiropas 2020 stratēģijas gudrai, ilgtspējīgai un iekļaujošai izaugsmei ieviešanu, nabadzības un bezdarba samazināšanu visā Eiropā, jo īpaši uzsverot jauniešu nodarbinātības problēmas.

Sanāksmē piedalījās 15 ES valstu un valdību vadītāji, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs, Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompujs un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Hosē Manuels Barrozu, kā arī ES dalībvalstu par nodarbinātību atbildīgie ministri.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu