ĀM: Krievijas kultūras ministra vizīte Latvijā bija viņa privāts brauciens (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgeny Biyatov / RIA Novosti

Krievijas kultūras ministra Vladimira Medinska vizīte Latvijā bija viņa privāts brauciens, un tā arī jāvērtē viņa izteikumi, sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Eihenbaums norādīja, ka Medinskim nebija tikšanās ne ar vienu Latvijas amatpersonu, tomēr viņa vizīte uz Rīgu, no vienas puses, ir pati par sevi saprotama, jo Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta un Medinskis tiecas pēc kultūras.

ĀM pārstāvis arī sacīja, ka atsevišķi Krievijas kultūras ministra izteikumi vienā vai otrā vietā ir viņa zināšanu vai nezināšanu izpausme par Latvijas literatūru un kultūru, un lai tie paliek viņa paša ziņā.

Ministrs sestdien Rīgā pie nama Tērbatas ielā atklāja piemiņas plāksni krievu rakstniekam Valentīnam Pikulim, kurš savulaik šajā ēkā dzīvojis. Plāksnes atklāšanas ceremonijā piedalījās arī rakstnieka atraitne Antoņina Pikule, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, Rīgas domes pārstāvji.

Viņš informēja, ka ar Latvijas kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK) nav ticies, jo šai vizītei Rīgā esot daļēji personisks raksturs un par to izlemts tikai pirms pāris dienām. Saucot iemeslus, kāpēc apmeklējis Rīgu tieši pašlaik, Krievijas ministrs minēja gan festivālu «Zelta maska Latvijā», gan cita starpā arī Rīgas atbrīvošanu no fašisma 70.gadadienu.

Vērtējot Latvijas nacionālo kultūru, Krievijas ministrs norādīja, ka tā ir jauna. Vienlaikus viņš atzina, ka bērnībā esot izlasījis teju visus Viļa Lāča darbus, kuri viņu interesējuši, jo tie ierakstījās pasaules un Krievijas kultūras kontekstā.

Savukārt ziņu aģentūrai TASS Medinskis sacīja, ka starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» varētu tikt pārcelts no Jūrmalas uz Krieviju. Pārcelšanas iemesls varētu būt tas, ka Latvijas Ārlietu ministrija «melnajā sarakstā» iekļāvusi trīs Krievijas estrādes māksliniekus.

Vēl sarunā ar ziņu aģentūru Krievijas ministrs par «lielu radošu neveiksmi» nodēvēja Latvijā plašu ažiotāžu izraisījušo mūziklu «Cukurs. Herberts Cukurs».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu