Sudraba netic, ka jaunveidojamā koalīcija būs ilglaicīga (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«No sirds Latvijai» līdere Inguna Sudraba uzskata, ka jaunveidojamā koalīcija nebūs ilglaicīga.

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» viņa atzīst, ka loģika tajā, ka koalīciju veido trīs partijas, kuras līdz šim strādājušas kopā, pastāc, taču, redzot, kā notiek cīņa par amatiem, neesot ticības, ka izveidosies koalīcija, kura būs ilglaicīga un draudzīga.

Viņasprāt, koalīcijas darbā viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas būtu jāmaina, ir tas, kā darbojas koalīcijas padome, kas nav ierakstīta pat Satversmē. «Vienošanās tikai šauras grupas ietvaros mums, protams, nav un nevar būt pieņemami. Tāpēc mēs uzsveram, ka diskusijai jābūt daudz plašākai, tai jānotiek parlamenta komisijās. Parlamentam ir jābūt tam, kas pamatā izstrādā visu likumdošanu, vietai, kur tiek uzklausīti visdažādākie viedokļi. Bet, ja parlaments pamatā ir tikai balsošanas pogu spiedējs, tas sevi ir pilnīgi degradējis kā galvenais varas orgāns valstī,» skaidro Sudraba.

Otrs jautājums, kas esot jāmaina, esot izpildvaras darbības pārraudzība. Sudraba uzskata, ka izpildvaras vērtēšana Saeimā faktiski nenotiek. Parlamentārieši jebkuru nepatīkamu jautājumu uzdošanu izpildvarai uzskata par negatīva tās tēla, iespaida veidošanu. Tas esot nepareizi.

«Turklāt līdz šim valdības ir rīkojušās tā, ka katrs ministrs strādā pats par sevi un katra politika veidojas pati par sevi. Kopējas sadarbības nav. Tāpēc vispirms vajadzīgs viens reāls valsts attīstības plāns. Jo visi plāni, tajā skaitā Nacionālās attīstības plāns, ir kopējas tirgošanās plāni, kur katrs kaut ko ielicis kā savu prioritāti. Neredzot valsts attīstību. Atbalstot visu pa druskai, attīstības nav,» uzskata politiķe.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu