Ģenerālprokurors par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu: Sunim ir pāri, palikusi tikai aste (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc mēneša būs pagājis gads, kopš notika Zolitūdes traģēdija. Daudziem var rasties jautājumi, kāpēc joprojām nav zināmi aizdomās turamie un aizturētie, un apsūdzētie. Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka šajā lietā izmeklēšana notiek normālā tempā.

Viņš intervijā Latvijas radio izteica viedokli, ka šajā lietā izmeklēšana tiek organizēta optimāli un noris plānveidā bez būtiskiem kritumiem un pacēlumiem.

Līdz šim par cietušām atzītas 204 personas (fiziskās un juridiskās). 104 ir bojā gājušo radinieki, bet 55 personām nodarīti dažāda smaguma miesas bojājumi. 45 juridiskām un fiziskām personām nodarīts morāls un/vai materiāls kaitējums.

Patlaban izmeklēšanā gaida ekspertīžu rezultātus, jo bez oficiāli apstiprinātiem ekspertīžu rezultātiem nevar virzīties tālāk, lai atzītu personas par aizdomās turamām un pieņemtu turpmākos lēmumus.

«Neviens policijas izmeklētājs, neviens prokurors nav būvniecības eksperts, kurš var pateikt cēloņus, kādēļ šī ēka sabruka,» viņš teica un norādīja - kad būs zinātniski pamatoti atzinumi, darbs iegūs pavisam citus apgriezienus.

Sunim ir pāri, palikusi tikai aste.

Kad būs izmeklēšanas rezultāti, darbs kļūs raitāks.

Ģenerālprokurors nevienam neizteica nekādus pārmetumus par termiņu ievērošanu. Viss notiekot tā, kā tam jānotiek. Tiem, kas uzskata, ka lieta tiek vilcināta, Kalnmeiers atgādāja, ka pārlieku liela steiga šajā gadījumā ir pilnīgi nevietā.

«Mēs speciāli nesteidzinām ekspertus,» viņš teica, piebilstot, ka zina, ka tuvojas traģēdijas gadadiena. taču tas nav iemesls,lai tagad izdarītu spiedienu uz ekspertiem.

Neprecīzi dati vēlāk var sāpīgi atspēlēties tiesā.

Ja tā notiktu, var rasties pārmetumi, kur viņi skatījās.

Izmeklēšanas temps neesot pārāk gauss. Tas ir pieskaņots ekspertu darbam.

TVNET jau ziņoja, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu