Straujuma: jauno valdību varētu apstiprināt 12.Saeimas pirmajā sēdē (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pārliecināta, ka jauno valdību apstiprinās jau pirmajā 12.Saeimas sēdē, kas notiks 4.novembrī.

Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» Straujuma atzina, ka līdz pirmajai parlamenta sēdei atlikušas divas nedēļas, kuru laikā starp topošās koalīcijas partijām tiks panākta vienošanās, tāpēc viņai ir stingra pārliecība, ka jaunā valdība tiks apstiprināta jau pirmajā 12.Saeimas sēdē.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien plkst.12 tiksies ar topošās koalīcijas partijām, lai pārrunātu jaunās valdības veidošanu.

Kā teikts prezidenta darba kārtībā, viņš aicina uz tikšanos visu triju valdības veidošanas procesā iesaistīto partiju pārstāvjus, «lai noskaidrotu sarunu rezultātus un pieņemtu lēmumu».

Straujuma plāno prezentēt prezidentam savu redzējumu par atbildības jomām valdībā, par valdības prioritātēm un plānotajiem darbiem.

Šonedēļ nav notikušas topošās koalīcijas partiju trīspusējās tikšanās, un partneri, nespējot panākt kompromisu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā, nesteidzas piekāpties viens otram un uzstāj uz savām prioritātēm.

Koalīcijas partneri gan ir pārliecināti, ka kompromiss tiks rasts un šādas domstarpības nav nekas neierasts valdības veidošanas gaitā, kas mēdzot būt arī sarežģītāka un pretrunīgāka.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Imants Parādnieks pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka attiecībā uz atbildības jomu sadali partneri esot iestrēguši pie tā, ka katrs paliek savās pozīcijās.

Viņš gan uzsvēra, ka jāturpina strādāt pie jautājumiem, par kuriem ir vienošanās, proti, valdības deklarācijas, un, strādājot «darāmos darbus», varbūt arī izkristalizēsies labākie kandidāti un partijas, kuras varētu uzņemties atbildību par konkrētajām jomām.

Arī Straujuma akcentēja, ka pašlaik notiek darbs pie valdības deklarācijas un koalīcijas partijas šodien valdes sēdē apspriedīs arī valdības veidošanas jautājumus.

Līdzīgu viedokli pauda arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, uzsverot, ka valdība tiks izveidota savlaicīgi un visi jautājumi, par kuriem ir domstarpības, tikšos atrisināti. Tas ir laika jautājums, piebilda politiķis.

Līdz šim partneri atzinuši, ka domstarpības ir par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), ko vēlas turpināt vadīt nacionālā apvienība, bet uz šīs ministrijas vadību pretendē arī ZZS.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu