Vējonis: Latvija vēlas pārņemt labāko no Somijas pašaizsardzības sistēmas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) šodien tikās ar Somijas vēstnieku Latvijā Olli Kantanenu, lai pārrunātu Latvijas un Somijas divpusējās sadarbības jautājumus aizsardzības jomā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja turpmāko Latvijas un Somijas Jūras spēku sadarbību.

Apspriežot nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas jautājumus, aizsardzības ministrs izteica Somijas pusei piedāvājumu piedalīties Nacionālo bruņoto spēku rīkotajās ikgadējās starptautiskajās mācībās «Detonators».

Vējonis atkārtoti apliecināja, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir ieinteresēti izmantot Somijas militāros poligonus apmācībai.

Diskutējot par valstu pašaizsardzības spējām, aizsardzības ministrs norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta iepazīties ar Somijas pašaizsardzības sistēmu, lai pārņemtu labo praksi un stiprinātu Zemessardzi.

Vējonis izteica pateicību Somijas vēstniekam par somu instruktoru sniegto pienesumu apmācību nodrošināšanā, kas tiek rīkotas Baltijas Aizsardzības koledžā.

Latvijas sadarbība ar Somijas aizsardzības struktūrām tika uzsākta jau 1991.gadā. Politiskais dialogs ar Somiju notiek daudzpusējos formātos, pēc nepieciešamības tiek rīkotas divpusējās sarunas, kā arī reizi gadā tiek rīkota Latvijas un Somijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru tikšanās.

Somija piedalās Ziemeļvalstu-Baltijas valstu iniciatīvā par reģionālo sadarbību aizsardzības jomā, kas vērsta uz atbalsta sniegšanu Ukrainai, Gruzijai un Rietumbalkānu valstīm, īstenojot tajās aizsardzības sektora reformas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu