Mediķi aicina par ministru izvēlēties prognozējamu profesionāli (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības aprūpes un darba devēju asociācija aicina veselības ministra amatam virzīt prognozējamu profesionāli, informēja asociācijā.

Latvijas Slimnīcu biedrības, Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas un Latvijas Ārstu biedrības vadītāji aicina atbildīgi izturēties pret veselības jomu un atzīt to par prioritāti valdības deklarācijā, izvērtēt iespējas piesaistīt papildus budžeta līdzekļus, strauji izstrādāt jaunu Ārstniecības likumu un Sabiedrības veselības likumu, pārstrādāt virkni novecojušu un pretrunīgu valdības noteikumu.

Aicinājumu parakstījuši Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs, Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

Viņi aicina izvēlēties ministru pēc zināšanām, profesionalitātes, pieredzes un spējām. Ministram būtu jāpārzina sabiedrības veselība, veselības ekonomika, veselības menedžments. Kā papildus apstāklis būtu jāvērtē svešvalodu zināšanas, pieredze sadarbībā ar Eiropas veselības organizācijām un Pasaules Veselības organizāciju, kā arī izpratne par kopējām Eiropas veselības aprūpes tendencēm.

Organizācijas aicina partijas izvairīties no nepārdomātiem eksperimentiem, veselības ministra amatā virzot cilvēkus, kas pieraduši mainīt ministrijas, ka tik atrastos ministra krēslā.

Jau ziņots, ka jaunākais piedāvājums paredz, ka «Vienotībai» ir premjera amats, Finanšu ministrija, Satiksmes ministrija, Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija un Veselības ministrija, ZZS - Zemkopības ministrija, Ekonomikas ministrija, Aizsardzības ministrija un Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, savukārt NA - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Tieslietu ministrija, Kultūras ministrija un Saeimas priekšsēdētāja amats.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu