LIZDA iespējamo izglītības un zinātnes ministra amata kandidāti Seili vērtē pozitīvi (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik nebūtu pamata apšaubīt partijas «Vienotība» uzrunātās «Izglītības misijas» vadītājas Mārītes Seiles spējas uzņemties izglītības un zinātnes ministra amatu, tāpēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) Seiles kandidatūru atbalstītu.

Kā skaidroja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško, Seile ilgstoši strādā ar izglītības jautājumiem, tāpēc domājams, ka viņa varētu vieglāk tikt galā ar vispārējās izglītības jautājumiem. Tāpat Mikiško uzskata, ka Seilei nevajadzētu būt grūtībām izprast arī augstākās izglītības un zinātnes nozari un tās problemātiku.

Līdzšinējo Seiles veikumu izglītības nozarē, kā arī pieredzi uzņēmējdarbībā LIZDA vērtē pozitīvi un viņas kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam atbalstīs.

Jau ziņots, ka Seile savu atbildi «Vienotības» aicinājumam plāno sniegt rīt.

Seile norādīja, ka pašlaik ierosinājumam kļūt par izglītības un zinātnes ministri nesaka «nē», tomēr pagaidām viņa nav izlēmusi, vai šo piedāvājumu pieņemt. «Pagaidām notiek sarunas,» norādīja Seile.

Iepriekš izskanēja, ka iespējamā izglītības un zinātnes ministra amata kandidāte varētu būt «Vienotības» politiķe Lolita Čigāne, tomēr vēlāk partija viņu šim amatam nevirzīja. Pašreizējā ministre Ina Druviete (V) netika ievēlēta Saeimā un pauda nostāju, ka jaunajā valdībā ministra amatu neieņems, bet izteica vēlmi, ka ministra amatā labprāt redzētu kādreiz šo amatu jau ieņēmušo Kārli Šadurski (V). Arī Šadurskis partijas atbalstu neguva.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu