Zatlers: būtu komiski, ja balsu pirkšanas skandālu skaidrotu politiķi (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažādiem dienestiem, arī Drošības policijai (DP) jāveic informatīvais darbs un būtu komiski, ja, piemēram, iespējamo balsu pirkšanas skandālu skaidrotu politiķi, intervijā Latvijas Radio teica Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Viņš skaidroja, ka dienesti vāc informāciju un ar to apgādā valsts amatpersonas, kuras sabiedrībai skaidro tās lietas, kas nepieciešamas, lai būtu izpratne par drošību valstī. Vienlaikus Zatlers uzskata, ka «būtu komiski, ja balsu pirkšanas skandālu skaidrotu politiķi», tāpēc ir atsevišķi gadījumi, kuros dienestu tieša komunikācija ar sabiedrību ir svarīga.

Zatlers gan norādīja, ka

DP komunikācija jau pašlaik ir kļuvusi atklātāka.

Kā piemēru Zatlers minēja DP ziņojumu par iepriekšējo gadu, kurš bijis atklātāks.

Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka jaunais DP vadītājs Normunds Mežviets ir profesionālis, tāpēc viņš vadītāja amatam tika atbalstīts vienbalsīgi. Runājot par to, kāpēc Mežviets iepriekš nebija zināms sabiedrībai, Zatlers skaidroja, ka DP publiska persona ir tikai tās vadītājs, nevis darbinieki. «Viņam ir sava stāja, sava attieksme pret dienestu un viņam vēlme ir dienestu vadīt,» teica Zatlers.

Mežvietam jaunais amats, ņemot vērā, ka tuvojas Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, būšot izaicinājums, jo paredzams, ka,

iespējams, gaidāmas kādas provokācijas

un mēģinājumi ietekmēt Latvijas nostāju atsevišķos jautājumos.

Zatlers arī akcentēja, ka finansējums DP ir aktuāls jautājums un sevišķi tas palielināms Ukrainas kontekstā. «Mēs nedrīkstam to nedarīt, mēs esam pieraduši dzīvot ļoti drošā valstī, mēs strīdamies par iekšējām lietām un nedomājam par pārējo pasauli,» bilda Zatlers.

Mežviets ir dzimis 1973.gadā. Studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grādu vēsturē.

Ar nacionālās drošības jautājumiem Mežviets bijis saistīts kopš 2002.gada,

savukārt dienestu DP uzsāka 2005.gadā. Dienesta sākumā Mežviets strādājis ar pretterorisma jautājumiem, sniedzot ieguldījumu DP Pretterorisma centra un nacionālās pretterorisma sistēmas izveidē un attīstībā. Karjeras turpinājumā viņa profesionālie pienākumi bijuši saistīti ar dienesta darba stratēģiskās plānošanas, iegūtās operatīvās informācijas analīzes, kā arī specdienestu starptautiskās sadarbības jautājumiem.

Līdzšinējā DP priekšnieka Jāņa Reinika, kurš šajā amatā bijis 15 gadu, pēdējā darba diena būs 7.novembris. Reiniks nolēmis doties izdienas pensijā personīgu apsvērumu dēļ.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu