Belēvičam nav bažu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministra amata kandidātam Guntim Belēvičam (Zaļo un zemnieku savienība) nav bažu par to, ka viņam varētu netikt piešķirta pielaide valsts noslēpumam.

«Man nav nekādu bažu. Es domāju, ka man būs pielaide,» ceturtdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu («Vienotība») žurnālistiem sacīja Belēvičs.

Viņš piebilda - «ja man būs pielaide, es rakšu ar ekskavatoru. Ja man nebūs pielaide, es kā Saeimas deputāts rakšu ar lāpstu, bet es rakšu».

Arī Straujuma, kura veido jauno valdību, uzsvēra, ka viņai nav bažu par to, ka Belēvičam Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varētu neizsniegt pielaidi valsts noslēpumam. «Man nav šo bažu, bet ne jau es to vērtēšu,» viņa teica.

Viņa akcentēja, ka Belēvičs jau ir ticies ar gandrīz visām nozares organizācijām, bijušajiem veselības ministriem un Veselības ministrijas pārstāvjiem.

«Man ir izveidojies tiešām labs iespaids par to, ko es dzirdēju - gan par prioritātēm, gan par to, ka Belēviča kungs ir ticies jau ar gandrīz visām nozares organizācijām,

un ir ticies un tiksies ar bijušajiem veselības ministriem, kā arī ar ierēdniecību. Tās idejas ir absolūti atbalstāmas. Tā kā es esmu priecīga par veselības ministra amata kandidātu,» uzskata premjere.

Belēvičs iepriekš pastāstīja, ka gadījumā, ja nākamgad veselības nozare saņems papildu finansējumu, pacienta iemaksa par ārstēšanos slimnīcā, kas pašlaik ir nepilni 14 eiro par diennakti, tiks samazināta līdz pieciem eiro. Lai maksu samazinātu, gadā nepieciešami papildu desmit miljoni eiro.

Veselības ministrija nākamā gada budžetā papildu ir pieprasījusi 100 miljonus.

«Šāda papildu finansējuma gadījumā noteikti tas tiks novirzīts divām lietām, manā skatījumā kā prioritārām, - veselības aprūpes pieejamības veicināšanai un ārstu atalgojumam. Esmu optimists, ceru, ka izdosies budžetu aizstāvēt atbilstoši tam, ko partijas solīja pirms vēlēšanām, jo visi teica, ka tā ir prioritāte,» stāstīja Belēvičs.

Uz šo problēmu norādot arī fakts, ka Austrumu slimnīcai parādi no pacientiem ir trīs miljonu eiro apmērā. Tāpat slimnīcu vadītāji stāstījuši, ka slimnieki lūdz viņus izrakstīt no ārstniecības iestādes ātrāk, jo baidās, ka nebūs par ko samaksāt.

Belēvičs teica, ka šobrīd tiek apzināti cilvēki, kas varētu strādāt VM viņa komandā. «Šobrīd tiek apzināti, ir skaidrs, ka sadarbošos ar nozares profesionāļiem, sabiedriskajām organizācijām,» norādīja kandidāts.

Jau ziņots, ka balsojums par jauno valdību tiek plānots 5.novembrī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu