Viņķele: tiesībsarga iesniegums KNAB ir darbības imitācija (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesībsarga Jura Jansona iesniegums Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir darbības imitācija, aģentūrai BNS sacīja deputāte Ilze Viņķele («Vienotība»).

Tiesībsargs vērsis KNAB uzmanību uz Viņķeles ceturtdienas izteikumiem Saeimā. Deputāte paudusi, ka ne visi ministri patiešām dzīvo no savām algām, dažiem esot dažādi blakus ienākumi, tai skaitā arī tādi, kuri netiek deklarēti.

Sarunā ar aģentūru BNS Viņķele tikmēr norādīja, ka no tiesībsarga puses šāda rīcība ir lētas popularitātes meklēšana un darbības imitācija.

«Saeimas sēdes laikā es runāju par faktu, kas Latvijas publiskajā telpā ir zināms gadus piecus droši - par tā dēvētajiem Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu sarakstiem. Par tiem vesels kriminālprocess ir bijis. Esmu pārsteigta un izbrīnīta par Jansona reakciju. Man to ir grūti izskaidrot, bet es būtu priecīga, ja viņš tikpat mudīgi rīkotos, lai rastu jēdzīgu noregulējumu civilattiecībās dzīvojošiem pāriem, lai pasargātu civilattiecībās dzimušus bērnus, nevis niekotos ar šādiem iesniegumiem,» uzsvēra Viņķele.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Jansons uzskata - nav pieļaujams, ka deputāte, zinot par šādiem ministru nedeklarētiem ienākumiem, nav vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs. Tādēļ viņš lūdzis KNAB izvērtēt Viņķeles izteikumus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu