Latvijā būt tam, kas esi, - vajag lielu drosmi. Vai tev tā ir?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drosmīgi valstsvīri ar dzīvu sirdsapziņu ir godīgi politiķi, kurus pat ar uguni ir grūti atrast mūsu valstī. Par laimi, mums brīnumi šad un tad notiek arī Latvijā. Katra pienākums ir rūpēties par mūsu drosmīgajiem, tos kritizējot, ja pelnījuši, bet atbalstīt, ja viņi ir gatavi upurēt personisko komfortu kopēja labuma vārdā. Citiem vārdiem sakot - Latvijas labā viņi ir paveikuši vairāk, nekā mums šodien šķiet vajadzīgs.

Šodienas drosminieks ir viens no izcilākajiem Latvijas ārlietu ministriem Edgars Rinkēvičs, kurš nenobijās apliecināt 7 miljardu cilvēku tiesības būt tam, kas esi. Rīt viņa vietā būs kāds cits drosmīgais; 21.novembrī tie būs Maximas upuri, glābēji un cietušo radinieki; parīt tie būs mūsu bērni; aizparīt tā būs ģimene, kas adoptēs bērniņu; minūti vēlāk tā būs skolotāja, kuras rokās dzims jaunais talants; sekundi vēlāk - vectētiņš, kurš rūpēsies par mazbērniem, kamēr vecāki strādā...

Bet visi kopā šo lielo, šķietami ikdienišķo pienākumu, notikumu virpulī atklāti diskutēsim un aktīvi līdzdarbosimies – tikai tā mēs augsim un celsim savu pašapziņu.

Mūsu ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs bija viens no retajiem, kurš skrēja Eiropai pa priekšu, skaidri un skaļi aicinot pretoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, kas apdraud 500 miljonu eiropiešu brīvības. Šodien mums ir dota iespēja pierādīt pašiem sev, vai esam gatavi sekot Rinkēviča piemēram - būt tiem, kas esam, - lai parādītu valdošajai varai, ka gribam un spējam daudz vairāk, nekā viņiemšķita pēc 4.oktobra vēlēšanām.

Ja valdībai rīt nebūs Saeimas vairākuma atbalsta...

Atliek cerēt, ka pašrocīgi savilkto «sarkano līniju» ķīlnieki - Nacionālās apvienības (NA) ministri, partijas vadība un Saeimas deputāti saprot – apzināti ejot TB/LNNK pēdās un gāžot nupat apstiprināto Straujumas valdību NA partijā klaigājošo homofobu dēļ (kas, starp citu, ir izārstējama ar konkurētspējīgu un kvalitatīvu izglītību), nākamajā valdībā var ierāpties kara noziedznieka un dižākā pareizticīgo homofoba Vladimira Putina partneri Latvijā - Nila Ušakova partiju apvienība «Saskaņa». Protams, tikai ar smagos kriminālnoziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga svētību.

Līdzvērtīgi graujošs scenārijs Latvijas demokrātijai var tikt realizēts, ja tikai vienā svešvalodā runājošais Ventspils mērs ļausies «samierināties» ar tautas vēlēta prezidenta institūcijas izveidi, kuru vadīs viņa ekselence Mazspējīgais Bērziņš II.

Mums vēl tāls, bet es ceru, sviedriem un piepūles pilns ceļš priekšā, jo Edgara Rinkēviča piemēram - drosmei būt tam, kas esi, - nesekos atzīšanās lavīna @estevimīlu, @esmīlusavuvalsti. Nemaz nerunājot par @esnozagumiljardu, @espiekrāpusievu, @esnozaguvalsti, @esnemaksājualimentus, @esmuLembergastipendiāts, @esesmuvājš utt.

Šodien ir mūsu kārta

piespiest Saeimas simtgalvi noteikt valsts apmaksātu izglītību par Latvijas nacionālās drošības prioritāti. Lai mūsu bērniem nebūtu jākaunas par senču tumsonību.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu