Geju un lesbiešu diskriminācija esot viens no latviešu emigrācijas iemesliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Geju un lesbiešu diskriminācija ir viens no Latvijas iedzīvotāju emigrācijas iemesliem, šādu viedokli pauda Eiropas Latviešu apvienības (ELA) komunikāciju referente Lāsma Ģibiete.

Ģibiete sacīja, ka ELA, kas ir ārpus Latvijas reģistrētu Eiropas latviešu un latviešu sadraudzības nevalstisko organizāciju apvienība, augstu vērtē ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) atklātību un drosmi publiski atzīt savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

Vienlaikus viņa pauda pārliecību, ka geju un lesbiešu diskriminācija ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi talantīgi un spējīgi cilvēki emigrē no Latvijas.

«Uzskatām, ka ikvienam Latvijas pilsonim ir tiesības dzīvot tolerantā, humānisma vērtībās sakņotā sabiedrībā, tāpēc patiesi ceram, ka Rinkēviča paziņojuma iespaidā Latvija kļūs draudzīgāka vieta tiem, kuri ir bijuši spiesti to atstāt savas atšķirīgās seksuālās orientācijas dēļ,» sacīja Ģibiete. «Savā darbībā esam pārliecinājušies, ka daudzi ārpus Latvijas dzīvojošie tautieši ar netradicionālu seksuālo orientāciju ir patiesi Latvijas patrioti un aktīvi iesaistās latviešu kopienu darbībā ārvalstīs,» viņa piebilda.

Ģibiete arī uzsvēra, ka ELA ļoti atzinīgi vērtē Rinkēviča priekšlikumu radīt Latvijā tiesisku regulējumu visa veida partnerattiecībām un viņa personīgo apņēmību par to cīnīties.

«Nav runa par laulību institūta maiņu. Partnerattiecību tiesisks regulējums ir nepieciešams ne tikai viendzimuma pāru vajadzībām - šobrīd Latvijā vairāk nekā puse bērnu dzimst nereģistrētās partnerattiecībās,» norādīja Ģibiete.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs 6.novembrī savā «Twitter» kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: «Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay.»

Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: «Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem...»

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu