Maloss: Ja Latvija grib uzlabot situāciju, jāiegulda nauda izglītībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Latvija grib uzlabot savu situāciju, ir jāiegulda nauda izglītībā , intervijā sacīja Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas (EESK) prezidents Anrī Maloss (Henri Malosse).

Viņš atzina, ka izglītība maksā daudz, bet, ja ir vēlme sabiedrībā nodrošināt integrāciju, gribam cīnīties pret atstumtības riskiem – vienalga, vai tie attiektos uz migrantiem, cilvēkiem ar invaliditāti, sievietēm vai jebkuru citu sabiedrības grupu, ir jānodrošina izglītība un prasmju apguve.

«Mēs varam paskatīties uz veiksmīgākajām Eiropas valstīm un visās kā viens būs redzami lieli ieguldījumi izglītībā,» sacīja EESK prezidents.

Maloss arī norādīja, ka problēmas izglītības jomā nav risināmas tikai ar naudas palīdzību - ir vajadzīgi arī labi projekti, kā arī laba projektu vadība, kas ar šo naudu rīkosies. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka

noteiktās jomās Latvijā ir labāka sitācija, nekā atsevišķās citās ES valstīs.

«ES pirms kāda laika sāka jaunatnes nodarbinātības programmu, kuras uzdevums ir palīdzēt jauniešiem 18 līdz 25 gadu vecumā vai nu iegūt nepieciešamās zināšanas vai praksi, lai tie spētu veiksmīgi iekļauties darba tirgū. Diemžēl ir valstis, piemēram, Grieķija, kur viss šis pasākums ir apaudzis ar birokrātiju un praktisko rezultātu tikpat kā nav. Tas ļoti labi parāda – pat ja ir nauda, bet nav menedžmenta un politiskās gribas to visu īstenot, tad nekas nesanāks. Tādēļ es biju ļoti priecīgs uzzināt, ka Latvijā šīs programmas darbojas sekmīgi,» tā Maloss.

Jau ziņots, ka Maloss bija ieradies Latvijā vizītē, kuras laikā tikās ar augstākajām valsts amatpersonām un sociālajiem partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu