Seile: Kamēr gala lēmums nav pieņemts, tikmēr paliek cerība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atzīstot, ka solītais pedagogu algu palielinājums par 10% nav iespējams, jaunā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile tomēr uzskata - kamēr gala lēmums nav pieņemts, tikmēr paliek cerība, ka šo jautājumu varēs atrisināt.

Šorīt intervijā Latvijas Radio ministre stāstīja, ka katra ministra pienākums ir aizstāvēt savu nozari, it īpaši budžeta izskatīšanas laikā, jo viņa turpina palikt pie pārliecības, ka pedagogiem ir nepieciešams algu palielinājums.

«Nezinu, vai budžeta izskatīšanas laikā savus kolēģus ministrus varu saukt par draugiem, lai gan no atsevišķiem ir saņemts atbalsts manos centienos, bet

ir arī tādi, kas manu nostāju neaizstāv,»

stāstīja ministre.

Pēc ministres domām, ir nepieciešams arī kompromiss, un neesot tā, ka tagad sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas sociālajiem partneriem tāds nebūtu panākams, jo arī pedagogi izprot situāciju.

«Tomēr jāatzīst, ka

tas nebūtu godīgi, ja netiktu izpildīts pirmsvēlēšanu solījums,

jo modeļa ieviešana dzīvē ar piešķirtajiem līdzekļiem liks palikt zaudētājos vismaz pusei no Latvijā strādājošajiem pedagogiem,» piebilda Seile.

Kā ziņots, pieprasot papildu līdzekļus jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde nolēmusi īstenot pirmo no «piespiešanas mehānismiem», vienojoties par pedagogu piketu, kurš pie Saeimas ēkas notiks 11.decembra rītā.

Pieprasot algu paaugstinājumu, pedagogi gatavi gan piketēt, gan streikot, pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili žurnālistiem paziņoja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Seile iepriekš paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā skolotājiem nebūs iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu