Valsts prezidents uzskata, ka pēc Zolitūdes traģēdijas izdarīts daudz

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka pēc Zolitūdes traģēdijas ir padarīts daudz, lai gan primārais esot traģēdijas izmeklēšanas pabeigšana.

«Protams, ka pagaidām vissvarīgākais solījums vēl nav izdarīts, proti, nav pabeigta izmeklēšana traģēdijas lietā, bet varu apgalvot, ka tā tuvojas noslēguma fāzei,» šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Bērziņš.

Lai gan Bērziņš atzina, ka pēc traģēdijas izdarītas daudzas citas lietas, proti, sakārtota normatīvo aktu bāze, ieviesta stingrāka kontrole pār būvniecības objektiem, prezidents piebilda, ka no emocionālā viedokļa teikt, ka mēs visu esam pārvērtējuši, ir tālu no realitātes.

«Man šķiet, ka šajā gadījumā jautājums par atbildību un bezatbildību ir krietni plašāks. Ja vērtējam šo jautājumu šādā kontekstā, tad darāmo darbu saraksts ir vēl plašāks,» atzina Bērziņš.

Jau ziņots, ka, pieminot pagājušajā gadā Zolitūdē notikušās traģēdijas upurus, no šodienas līdz rītdienai, 21.novembrim, Rīgā notiks traģēdijas gadskārtai veltīti pasākumi.

Kā informēja biedrībā «Zolitūde 21.11.», šodien no plkst.7.30 līdz 19 Latvijas Pasta centrā «Sakta», Rīgā, notiks speciālas Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai veltītas aploksnes zīmogošana. Aploksne izstrādāta, izmantojot traģēdijā bojāgājušās Dainas Skadmanes veidota dizaina motīvus.

Tāpat plkst.16 «Saktā» paredzēta arī biedrības «Zolitūde 2011» pārstāvju rīkota tikšanās, kurā piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Rīt, 21.novembrī, no plkst.15 līdz 16 Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks ekumenisks dievkalpojums. Tajā piedalīsies ērģelniece Jevģēņija Ļisicina un koris «Juventus».

Tāpat plkst.17.30 Zolitūdes traģēdijas vietā notiks piemiņas brīdis.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu