Āboltiņa: Sašķeltais parlaments liek vairāk ieklausīties opozīcijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, 12. Saeima ir krietni sašķeltāka, kas liks vairāk ieklausīties opozīcijā, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja partijas «Vienotība» vadītāja Solvita Āboltiņa.

Uz jautājumu, vai 12. Saeimas opozīcija ir konstruktīvāka, Āboltiņa atbildēja, ka tā ir krietni redzamāka, jo notikušās pāris debates ir notikušas gan pēc būtības, gan izrādīšanās pēc.

«Jāatzīst, ka parlaments ir krietni sašķeltāks,

51 balsi no 100 nevar iegūt tikai divas partijas vien, tāpēc tas liks vairāk ieklausīties opozīcijā. Tomēr arī tai ir jāspēj atrast veidu, kā ciešāk sadarboties ar koalīciju,» sacīja Āboltiņa.

Savukārt, analizējot darbu pozīcijā, Āboltiņa atzina, ka tai darbs nebūs viegls, lai gan pauda cerību, ka dialoga ceļā tā spēs rast kopīgus risinājumus.

«Pašlaik koalīcijā norit konstruktīvs darbs, jo tagad būtiskākais uzdevums ir nākamā gada valsts budžeta pieņemšana un katrs ministrs saprot savu atbildību,» atzina Āboltiņa.

Pēc viņas domām, budžeta projekts izskatīšanai Saeimā, visticamāk, nonāks 10.decembrī, bet jau 11.decembrī parlaments to varētu pieņemt pirmajā lasījumā. To plānots publicēt jau 5.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu