Izplata aizdomīgas vēstules par it kā Lielbritānijā apzagtiem latviešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirmdienas rītā portāla TVNET e-pasta kastītē iekrita vairākas aizdomīgi līdzīgas vēstules, kurās lūgts nosūtīt naudu it kā ārzemēs apzagtiem latviešiem. Ārlietu ministrijā, iepazīstoties ar vēstuļu saturu, aicināja cilvēkus būt uzmanīgiem, lai nekļūtu par vieglu ēsmu.

Ārlietu ministrijas vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums TVNET akcentēja, ka ministrija vienmēr aicina būt uzmanīgiem un prātīgiem, domāt līdzi, nekļūt par vieglu ēsmu.

Uz šādām vēstulēm reaģēt nevajadzētu.

Visticamāk, tās ir krāpnieciskas datorģenerētas vēstules.

Ko darīt, ja jūs patiešām apzog?

Ministrijas pārstāvis skaidroja, ka patiesos gadījumos vajag saistīties ar Latvijas pārstāvniecībām vai Konsulāro departamentu, kas iespēju robežās sniegs palīdzību.

Ārlietu ministrijas ceļojumu brīdinājumos, kas mājas lapā tiek regulāri atjaunināti, ir arī šī informācija. Kā arī visiem par brīvu ir pieejama viedtelefonu aplikācija «Ceļo droši», kas ir lejuplādējama.

TVNET publicē vēstules nerediģētas. Kā redzat, tās ir ļoti līdzīgas.

Viena vēstule

"Es ceru, ka mana ziņa nāks pie jums laikā. Es biju Newcastle, Apvienotajā Karalistē, un laikā mana uzturēšanās tur nozaga manus dokumentus kopā ar pases un kredītkartes, kas bija manā somā. Vēstniecība vēlas palīdzēt man lidot bez pases, man vienkārši ir jāmaksā biļeti un maksāt rēķinu par izmitināšanu viesnīcā.

Uz manu šausmas, izrādījās, ka man nav piekļūt manam kontam bez kredītkartes. Man sazināties ar savu banku, bet viņiem ir nepieciešams laiks, lai pabeigtu, un nosūtīt man jaunu karti. Šādā nelaimīgo situācijā, es domāju lūgt jums dot man naudu aizņēmās, es došu jums naudu, tiklīdz man mājās. Man tiešām ir nepieciešams pacelties nākamo lidojumu.

Ja jūs varētu sūtīt man naudu sistēmā, Western Union, tas būtu lieliski,

jo tas ir ātrākais veids, kā man, lai iegūtu mani uz vēlamo summu. Sūtīt man naudu caur Western Union, šis būs vispiemērotākais risinājums man, es domāju, ka visu procesu sūtīšanu un saņemšanu 20 minūtes. Es atvainojos visiem neērtībām jums. Es varu nosūtīt jums visu pieejamo informāciju par to, kā sūtīt man nepieciešamo summu. Es ceru saņemt Jūsu drīzu atbildi."

Otrā vēstule

"Es ceru, ka mana ziņa nāks pie jums laikā. Es biju Bradford, Apvienotajā Karalistē, un laikā mana uzturēšanās tur nozaga manus dokumentus kopā ar manus pases un kredītkartes, kas bija manā somā. Vēstniecība vēlas palīdzēt man lidot bez pases, man vienkārši ir jāmaksā biļeti un maksāt rēķinu par izmitināšanu viesnīcā.

Uz manu šausmas, izrādījās, ka man nav piekļūt manam kontam bez kredītkartes. Man sazināties ar savu banku, bet viņiem ir nepieciešams laiks, lai pabeigtu, un nosūtīt man jaunu karti. Šādā nelaimīgo situācijā, es domāju lūgt jums dot man naudu aizņēmās, es došu jums naudu, tiklīdz man mājās. man ir nepieciešams par 1,350 mārciņas lai segtu visus manus izdevumus, Man tiešām ir nepieciešams pacelties nākamo

lidojumu. Ja jūs varētu sūtīt uz naudu ar sistēmā MoneyGram, tas būtu lieliski, jo tas ir ātrākais veids, kā man, lai iegūtu mani uz vēlamo
summu.

Sūtīt man naudu caur MoneyGram, šis būs vispiemērotākais risinājums man, es domāju, ka visu procesu sūtīšanu un saņemšanu 20 minūtes.

Es atvainojos visiem neērtībām jums. Es varu nosūtīt jums visu pieejamo informāciju par to, kā sūtīt man nepieciešamo summu. Es ceru saņemt Jūsu drīzu atbildi. Vislabākie novēlējumi."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu