Belēvičs: zemāki līdzmaksājumi kompensējamām zālēm jāmeklē sistēmā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemāki līdzmaksājumi kompensējamām zālēm jāmeklē sistēmas iekšienē - uz lētāku zāļu rēķina, uzskata veselības ministrs Guntis Belēvičs.

«[2015.gadā] varētu samazināties līdzmaksājumi par kompensējamiem medikamentiem, kas arī ir ļoti nozīmīga komponente ārstniecībā. Šie samazinājumi jāmeklē sistēmas iekšienē uz zāļu palētinājuma rēķina,» ministrs sacīja otrdien LNT raidījumā «900 sekundes».

Zāles valsts kompensē 100%, 75% un 50% apmērā atkarībā no diagnozes.

Kompensējamo zāļu saraksts (KZS) sastāv no: A saraksta, kurā iekļauti līdzvērtīgas efektivitātes medikamenti; B saraksta, kurā iekļautajiem medikamentiem KZS nav līdzvērtīgas efektivitātes zāļu; C saraksta, kurā tiek iekļautas zāles, kuru izmaksas viena pacienta ārstēšanai gadā pārsniedz 4268,62 eiro un ražotājs zāļu kompensācijas izdevumus noteiktam pacientu skaitam apņemas segt no saviem līdzekļiem. Ir arī M saraksts, no kura ārsts var izvēlēties zāles grūtniecēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu