Ministrs neizpratnē: valsts iestādē makšķerē klientus privātpraksei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uzskata, ka nav pareizi, ka valsts veselības aprūpes iestādi izmanto pacientu iegūšanai savai privātajai praksei.

«Mēs esam liecinieki parādībai, ka aizvien vairāk pacientu tiek novirzīti uz maksas medicīnu. Ir ārsti, kas strādā valstij, ir ārsti, kas strādā par maksu. Manuprāt, šīs lietas būtu jānodala. Manuprāt, nav pareizi, ka valsts veselības aprūpes iestādi izmanto priekš pacientu iegūšanas savai privātajai praksei. Tas nav slikti varbūt, bet, ja pacients ir iesācis maksas ceļu, tad viņam vajadzētu iet arī maksas izmeklējumu un maksas medikamentu ceļu,» intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja ministrs.

Pēc viņa vārdiem, lai arī nozarei finansējums ir nepietiekams, «viņa [nauda] īstenībā ir milzīga». Naudu pārdalot sistēmas iekšienē pēc taisnīgākiem principiem, par daudz ko būšot jāizšķiras. «Ir runa par reformu esošās naudas ietvaros,» teica Belēvičs.

Veselības ministrijai nākamgad plānoti 744,2 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu