ĀM: Krievijas un Abhāzijas stratēģiskais līgums - solis atpakaļ risinājuma meklēšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas un Abhāzijas līgums par Savienību un stratēģisko partnerību ir solis atpakaļ konflikta risinājuma meklēšanā, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Eihenbaums norādīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina parakstītais partnerattiecību līgumus ar Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu var negatīvi ietekmēt reģionālo drošību un stabilitāti.

«Lai rastu ilgtspējīgu risinājumu, pusēm ir nepieciešams atturēties no šādas vienpusējas un destruktīvas rīcības. Diskusijas ir jāturpina Ženēvas sarunu formātā,» sacīja Eihenbaums, piebilstot, ka parakstītais līgums ir solis atpakaļ konflikta risinājuma meklēšanā.

«Latvija atkārtoti apliecina savu nemainīgo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai,» viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Putins pirmdien parakstījis pretrunīgi vērtēto partnerattiecību līgumu ar Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu.

Putins un Abhāzijas prezidents Rauls Hadžimba dokumentu parakstījuši tikšanās laikā Sočos, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Gruzija nosodījusi līgumu, kas rada kopīgas valdības un aizsardzības struktūras, to dēvējot par soli aneksijas virzienā.

Līgums arī izraisījis protesta vētru pašā Abhāzijā, kur kritiķi norāda, ka tas apdraud reģiona neatkarību no Krievijas.

Putins uzsvēris, ka Abhāzijai piešķirtās Maskavas finanšu palīdzības apjoms līgumā dubultots. Līguma īstenošanas labā Maskava nākamgad tērēs piecus miljardus rubļu (90 miljonus eiro).

Līdzīgs līgums Krievijas un Dienvidosetijas starpā tika noslēgts pagājušajā nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu