Daukšts: Krievija drīzumā varētu kādu Latvijas politologu vai amatpersonu pasludināt par «persona non grata»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā atbildes reakciju par Krievijas politologa Konstantīna Simonova izraidīšanu Krievija drīzumā varētu kādu Latvijas politologu vai amatpersonu pasludināt par «persona non grata», prognozē politologs Kārlis Daukšts.

«Melno sarakstu epopeja rada psiholoģisku atmosfēru. Turklāt es nedomāju, ka Simonova izraidīšana no Latvijas vispār bija nepieciešama, jo viņa izteikumi nav īsti salīdzināmi ar pārējo sarakstā iekļauto pausto,» sacīja Daukšts.

Vaicāts par iespējamajiem Krievijas atbildes soļiem, politologs pauda uzskatu, ka Krievija jau drīzumā varētu kādu no Latvijas politologiem vai amatpersonām pasludināt par «persona non grata».

«Krievijas Ārlietu ministrija jau ir izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka

šāds Latvijas solis nepaliks bez atbildes,»

piebilda Daukšts.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievijas politologa Simonova izraidīšana no Latvijas nepaliks bez atbildes.

Simonova izraidīšana ir «vēl viens pierādījums oficiālās Rīgas divkosībai, kas savu valsti pozicionē kā «demokrātisku, kur katrs var brīvi paust savus uzskatus«», teikts ministrijas oficiālā pārstāvja Aleksandra Lukaševiča komentārā, kas publicēts Krievijas ārlietu resora mājaslapā.

«Šāds izlēciens nevar neizraisīt sašutumu un katrā ziņā nepaliks bez mūsu reakcijas,» norādīja amatpersona.

Kā ziņots, Simonovs no Latvijas tika izraidīts 14.novembrī. Ar Latvijas iekšlietu ministra lēmumu Krievijas politologs ir iekļauts «melnajā sarakstā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu