Arodbiedrība nesaprot, kāpēc jāvienādo māsu palīgu, māsu, vecmāšu un ārstu palīgu algas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) ir neizpratnē par valdības plāniem nākamajā gadā vienādot māsu palīgu, māsu, vecmāšu un ārstu palīgu algas, aģentūru LETA informēja LVSADA pārstāve Inga Rudzīte.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju par nākamā gada budžeta projektu līdzekļi darba samaksas paaugstināšanai veselības aprūpes darbiniekiem ir paredzēti tikai minimālās algas pieauguma nodrošinājumam. Tas nozīmē, ka atbilstoši pastāvošajam darba samaksas regulējumam nozarē zemākā darba algas likme māsu palīgiem, māsām, vecmātēm un ārstu palīgiem būs vienāda.

Māsas, vecmātes un ārsta palīga algas koeficients līdz šim bija 0,6 pret ārsta algu, bet māsas palīga algas koeficients - 0,4 no ārsta algas. Savukārt valdība ir lēmusi, ka nākamajā gadā minētā proporcija būtiski mainīsies par labu zemāk kvalificētajam personālam, jo ne ārstiem, ne māsām, ne vecmātēm, ne ārstu palīgiem algas pielikums nav paredzēts.

«Notikušais uzskatāmi parāda, cik bezjēdzīgi tiek tērēts laiks dažādu pamatnostādņu veidošanai, apspriešanai un apstiprināšanai. To visu valdība ar vieglu roku pārsvītro brīdī, kad kvalificētākajam veselības aprūpes personālam liek saprast - jūs mums neesat vajadzīgi,» uzskata LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu