Straujuma: jāsamazina ierēdņu skaits, lai būtu lielākas algas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja/Toms Norde

Valsts pārvaldē varētu samazināt ierēdņu skaitu, lai rastu iespējas pārējiem darbiniekiem maksāt lielāku atalgojumu, nepalielinot atalgojuma fondu, šorīt LNT izteicās Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujumai šāds secinājums radies, skatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu un vājajām sekmēm pedagogu atalgojuma modeļa izstrādē. Pēc viņas vārdiem, IZM strādā vāji, jo ministrijā esot problēmas ar zemāko ierēdniecību, kur strādā «zaļi cilvēki», turklāt ļoti īsu laiku, savukārt ar IZM vadību viss esot kārtībā.

Šādos apstākļos risinājums būtu samazināt ierēdniecībā strādājošo cilvēku skaitu un palikušajiem maksāt vairāk, lai ministrijā strādātu tiešām profesionāli darbinieki. Iespējams, mazāks skaits profesionāļu spēj paveikt vairāk nekā liels skaits neprofesionāļu, piebilda Straujuma.

Premjerministre domā, ka no nākamā gada varētu veikt pārmaiņas normatīvajos aktos, lai visu ministriju valsts sekretāriem dotu lielāku rīcības brīvību personāla un tā atalgojuma jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu