Augulis: Nekādu Lemberga spiedienu mēs nejūtam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aivara Lemberga vadītā partija «Latvijai un Ventspilij» ir Zaļo un zemnieku (ZZS) sadarbības partnere. Visi ZZS lēmumi tiek pieņemti koleģiāli, nekādu Lemberga spiedienu partija nejūt, intervijā apgalvoja ZZS līderis labklājības ministrs Uldis Augulis.

«Var jau sataisīt dažādus mītus. Piemēram, Valdis Zatlers apgalvo, ka «Maxima» veikala sagrūšana Zolitūdē bija tikai sagadīšanās. Ja nebūtu Zolitūdes traģēdijas, iespējams, tiktu meklēti citi iemesli, lai gāztu Valda Dombrovska (V) valdību. Dombrovska valdību gāzis Valsts prezidents Andris Bērziņš, lai dotu iespēju ZZS atgriezties valdībā un iegūt 12.Saeimas vēlēšanās labākus rezultātus. Es pat nezinu, ko cilvēks domā, to apgalvojot,» saka Augulis.

Pirms 12.Saeimas vēlēšanām ZZS izvirzīja trīs premjera amata kandidātus, bet atkal par vienīgo un galveno kļuva Lembergs. Uz jautājumu, kāpēc Lembergs nekandidēja 12.Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstā, Augulis atbildēja, ka tad jau būtu jājautā, kāpēc nacionālās apvienības sarakstā nekandidēja tās premjera amata kandidāts Roberts Zīle un «Saskaņas» sarakstā Nils Ušakovs. Katrs politiskais spēks var vēlēšanās izvēlēties taktiku, kāda tam šķiet izdevīgāka.

Intervijā Augulis arī pauž viedokli, ka šīs Saeimas laikā «Saskaņa» paliks opozīcijā. «Es nāku no ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības.

Mūsu vēlētāji ir konservatīvi cilvēki un brāļošanos ar «Saskaņu» mums nepiedotu,»

norāda Augulis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu