Rinkēvičs: Gruzijai ir bijis ļoti labs progress

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gruzijai ir bijis ļoti labs progress, un cerams, ka Rīgas samitā varētu noslēgt Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas vīzu liberalizācijas programmu, piektdien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka Valsts prezidenta oficiālā vizīte Gruzijā lielā mērā bija saistīta ar Latvijas gaidāmo prezidentūru ES Padomē. Tajā pārrunāti jautājumi, kas skar Austrumu partnerību, arī jautājumi, kas skar Latvijas un Gruzijas sadarbību prezidentūras laikā, veicinot tālāku Gruzijas integrāciju eiroatlantiskajā kopienā.

«Mēs redzam, ka Gruzijai ir bijis ļoti labs progress. Ceram, ka

Rīgas samitā varētu pabeigt Eiropas Savienības un Gruzijas vīzu liberalizācijas programmu,

un faktiski cilvēki varētu daudz vieglāk šķērsot Eiropas Savienības robežu,» sacīja Rinkēvičs.

Vizītes laikā notika arī divi biznesa forumi un uz Gruziju devās plaša uzņēmēju delegācija, tāpēc ārlietu ministrs pauda cerību, ka vizīte dos impulsu starpvalstu tirdzniecības attiecību attīstībā.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien un ceturtdien Gruzijā uzturējās oficiālā vizītē. Viņu pavadīja septiņi ministri un vairāk nekā septiņdesmit uzņēmēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu