Vējonis: vēlamies, lai NATO klātbūtne būtu daudz nopietnāka nekā līdz šim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība), runājot par finansējumu aizsardzībai turpmākajos gados, izteica vēlmi pēc daudz lielākas NATO klātbūtnes nekā līdz šim.

Aizsardzības ministrs arī uzsvēra, ka, pateicoties budžeta pieaugumam aizsardzībai, visi Latvijas iedzīvotāji var justies droši. «Jaunieši varēs plānot savu nākotni, strādāt un mācīties šeit. Mēs arī spēsim nodrošināt drošu vidi, lai investori varētu veikt investīcijas Latvijā,» viņš piebilda.

«Vēlamies, lai NATO klātbūtne būtu daudz nopietnāka nekā līdz šim. Kā uzņemošajai valstij būs atbilstīgi jānodrošina attiecīgā infrastruktūra,» sacīja aizsardzības ministrs, papildus izsakot gandarījumu, ka valdībā tika apstiprināts jaunsardzes attīstības plāns. «Vēlamies ieguldīt jauniešu nacionālpatriotiskajā audzināšanā, lai viņi pavadītu laiku mērķtiecīgāk. Paplašināsim jaunsargu rindas, un to vienības būs katrā pašvaldībā,» teica Vējonis.

Ministrs pēc nākamā gada budžeta apstiprināšanas norādīja, ka valdība plāno strādāt četrus gadus, un šis bija pirmais valdības budžets. «Valdības ministri strādāja kā komanda un savas intereses sabalansēja ar valsts interesēm. Drošība ir visu kopīgā atbildība un to arī redzam nākamo trīs gadu budžetā.

Līdz 2017.gadam finansējums aizsardzībai sasniegs 1,3% no iekšzemes kopprodukta,»

viņš sacīja.

Jau ziņots, ka valdība otrdien aiz slēgtām durvīm apstiprināja nākamā gada valsts budžetu, kā arī vidējā termiņa budžeta ietvaru. Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamgad prognozēti 7,253 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 7,471 miljarda eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2014.gada plānu nākamgad paredzēts ieņēmumu palielinājums 208,6 miljonu eiro apmērā, bet izdevumu palielinājums - 283,3 miljonu eiro apmērā.

Nākamā gada budžetā deficīts plānots 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 217,961 miljons eiro. Budžets veidots, prognozējot IKP pieaugumu nākamgad par 2,8% jeb 25,366 miljardu eiro apmērā. Budžeta likums nosaka, ka maksimālais valsts parāds 2015.gada beigās pēc nomināla ir 8,65 miljardi eiro.

Gan valsts nākamā gada budžeta likumprojektu, gan vidēja termiņa budžeta ietvaru Saeimā paredzēts iesniegt trešdien, 10.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu