Vešņakovs: Krievijas lidmašīnas nepārkāpj Latvijas gaisa telpu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs neuzskata, ka Krievijas kara lidmašīnas līdz šim ir pārkāpušas Latvijas gaisa telpu. Taču gatavs šo jautājumu izrunāt ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), aicinot uz tikšanos arī Krievijas Federācijas militāro atašeju.

To viņš otrdien tikšanās laikā sacījis partijas «Vienotība» vadītājai Solvitai Āboltiņai. Bet par parlamenta spīkeres Ināras Mūrnieces otrdienas rītā pausto, ka ar vēstnieku, kas pārstāv valsti - agresoru, viņa tikties nevēlas, vēstnieks viegli ironizē.

Partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa uzsver, ka līdz šim lidmašīnas pie Latvijas robežām bijušas ļoti bieži. «Es teicu, ka tas neliecina par labām kaimiņvalstīm,» sacīja Āboltiņa.

Vešņakovs uz to atbildējis: «Esmu gatavs tikties ar Latvijas Republikas aizsardzības ministru un kopā ar Krievijas Federācijas militāro atašeju izrunāt šos jautājumus. Kur ir konkrēti gadījumi, kam jāpievērš uzmanība, bet kur – vienkārši izpūsta pīlīte.»

Šīs tikšanās ir ierasta kārtība - Krievijas vēstnieks tiekas ar visu Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem. Vešņakovs jau pabijis pie «Saskaņas» un ZZS, taču no Nacionālās apvienības saņēmis atteikumu. «Es neesmu pieteicies uz tikšanos ar Mūrnieces kundzi, tāpēc nezinu, kam viņa ko atsaka. Bet tā attiekties pret valsti, kas ir kaimiņš, pret kaimiņvalsts pārstāvi, kas ir gatavs runāt un risināt problēmas, tas nav konstruktīvi,» saka Vešņakovs.

Politiskās komunikācijas eksperts Ojārs Skudra uzskata – no diplomātiskās etiķetes un komunikācijas viedokļa parlamenta spīkere terminu «agresija» var lietot tikai tad, ja par Krievijas agresiju var runāt starptautiski tiesiskā aspektā. Tāpēc tāda termina izmantošana nebūtu pamatota. Bet, ja viņas rīcībā ir neapgāžama informācija, ka informatīvais un psiholoģiskais karš pret Latviju notiek, viņa var lietot šo terminu, runājot par Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu