Circene: nepatika pret mani izgāza nozares finansēšanas modeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) ir pārliecināta, ka mediķu sabiedrība ļoti atbalsta veselības aprūpes finansēšanas modeļa izmaiņas, bet laikā, kad viņa tās piedāvāja, vairāk pamanīti tika atsevišķu Latvijas Ārstu biedrības biedru izteikumi, kuri balstījās kritizētāju personiskā nepatikā pret viņu, tādējādi neļaujot viņas iecerēm īstenoties.

Circene arī apgalvo, ka atbalsts veselības nozares finansēšanas modeļa maiņai viņai bijis Valda Dombrovska (V) valdībā, bet tas krasi mazinājies Straujumas pirmajā valdībā. Bijusī ministre uzsver, ka ministrs nevar veikt būtiskas strukturālas reformas veselības nozarē bez valdības un premjera atbalsta.

Jautāta, vai un kas izdarīja spiedienu atkāpties no ministres amata, Circene teica, ka gala lēmumu par demisiju pieņēmusi pati. Viņa norādīja, ka nevēlējās turpināt darbu kopā ar cilvēkiem, kuri nepilda solījumus un vienošanās.

Tomēr Circene atzīst, ka šajā laikā jutusi politisku spiedienu. «Pirmajā Straujumas valdībā Veselības ministrija (VM) nesaņēma atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem. Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par nozarē būtiskāko un faktu, ka netika panākta konstruktīva sadarbība, 7.jūlijā es paziņoju, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpos,» viņa sacīja.

Tāpat viņa piebilda, ka par savu «piespiedu atkāpšanos» no amata slimības laikā netur ļaunu prātu uz partiju «Vienotība». «Problēma nav partijā, bet gan atsevišķos cilvēkos,» uzskata bijusī veselības ministre.

Patlaban Circene ir farmācijas kompānijas AS «Olainfarm» biznesa konsultante starptautiskajos jautājumos. Viņa arī turpina ārstes ginekoloģes praksi Aizputē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu