Sudraba nākamā gada budžetu dēvē par primitīvu dažu eiro dalīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimā pieņemtais nākamā gada budžets ir primitīva dažu eiro dalīšana, trešdienas vakarā sacīja opozīcijā esošās partijas «No sirds Latvijai» līdere Saeimas deputāte Inguna Sudraba.

«Es domāju, ka ir pietiekami daudz saprātīgu cilvēku, kuri grib domāt valstiskā līmenī, nevis nolaisties līdz tādai primitīvai dažu eiro dalīšanai,» raksturojot budžeta pieņemšanas procesu, teica Sudraba.

Viņa nākamā gada budžetu vērtē kā

«budžetu, kas turpinās to stagnāciju, kāda ir bijusi līdz šim.

Man liekas nožēlojami tas, ka deputāti uzskata, ka tas ir kaut kāds liels ieguldītais darbs, ka var dalīt to vienu miljonu, ko Ministru kabinets ir atvēlējis, un sareizināt to 150 priekšlikumos».

Opozīcijas deputāte vērsa uzmanību uz to, ka viņas pārstāvētās partijas priekšlikumi tika noraidīti, kaut arī tie paredzēja, piemēram, izglītības sistēmas kvalitatīvu pārvaldīšanu, tostarp augstākās izglītības un zinātnes finansēšanas sakārtošanu.

«Ir jābūt uzstādījumam redzēt šīs kvalitatīvi izstrādātās politikas, ka Saeima ir tā, kurai ir jādod uzdevums Ministru kabinetam. Tas ir tas līmenis, kādā ir jārunā Saeimā, ne jau par to, cik tautas tērpus vai kāda izmēra kuram kolektīvam nopirkt. Man tas liekas absolūti nožēlojami, ka deputātu laiks tiks ieguldīts šādā izpratnē. Es ļoti ceru, ka mums izdosies mainīt izpratni par to, kā tam Saeimā jābūt,» norādīja Sudraba.

Pēc politiķes domām, vairāku partiju deputāti gribējuši atbalstīt «No sirds Latvijai» priekšlikumus, tomēr «frakcijas disciplīna nav ļāvusi nospiest pogu».

Sudraba uzsvēra -

vispirms jārunā par saturu un tikai pēc tam - kam nepieciešami līdzekļi.

«Budžets ir politikas spogulis. Te ir tikai tabula, kā pārdala kaut kādus ciparus,» viņa pauda.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžetu ar deficītu 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Par nākamā gada valsts budžetu balsoja 60 deputātu, pret bija 13, savukārt 21 tautas kalps atturējās. Par bija 60 koalīcijas deputāti, pret bija 13 opozīcija esošie «No sirds Latvijai» un Latvijas Reģionu apvienības deputāti, savukārt balsojumā atturējās «Saskaņas» deputāti.

Lai arī Saeimas sēdē bija ilgas un karstas debates par vairākiem priekšlikumiem nākamā gada budžetā, tomēr pats budžets tika pieņemts bez debatēm. Tikai opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības deputāts Mārtiņš Bondars atzina, ka pašlaik vajadzētu būt padarīta darba sajūtai, taču tādas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu