Prezidents: Seksuālā orientācija nav publiski jāreklamē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēku seksuālā orientācija nav publiski jāreklamē, intervijā «Neatkarīgajai» izteicies Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Nākamgad Rīgā notiks Eiropas seksuālo minoritāšu praids. Aicināts vērtēt šo pasākumu, Bērziņš sacījis, ka noteikti nav bijis šī pasākuma aicinātājs uz Latviju.

«Es agrāk nenovērtēju visas šīs sistēmas spēku un ietekmi,» sacījis politiķis, tomēr aicina nevērsties pret seksuālajām minoritātēm, jo, «izrādot nepatiku, mēs viņus tikai atbalstīsim. Viņi teiks: redz, kā mums uzbrūk, nāciet mūs aizstāvēt».

«Katrs cilvēks pats izvēlas savu dzīves ceļu, un katram arī jāatbild par savu izvēli. Bet šī izvēle nav jāuzspiež pārējiem, un katrā gadījumā tā nav publiski jāreklamē. Šāds ceļš ved uz nekurieni,» teicis Bērziņš.

Kā ziņots, šā gada rudenī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) publiski paziņoja par savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu