Pētījums: Dāvanu pelnījis Ušakovs, bet žagarus - Āboltiņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lūgti iejusties Ziemassvētku vecīša lomā, nosakot, kuram pazīstamam cilvēkam par šī gada darbiem un nedarbiem viņi svētkos sagādātu lielāko dāvanu, bet kuram - atnestu pamatīgu žagaru bunti, līdzīgi kā pēdējos divus gadus lielāko dāvanu iedzīvotāji apsolījuši Rīgas mēram Nilam Ušakovam («Saskaņa», 9%), bet žagarus - 12.Saeimas deputātei Solvitai Āboltiņai («Vienotība», 11%), liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.

Tiesa, Ušakovam dāvanas šogad pasniegtu daudz mazāk cilvēku nekā pēdējo divu gadu laikā. Turklāt iedzīvotāju atbildes šajā jautājumā atšķiras arī atkarībā no sarunvalodas ģimenē - Ušakovu apdāvinātu 21% krieviski runājošo, bet tikai 1% latviešu.

«DNB Latvijas barometra» respondenti Ziemassvētkos līdzīgi kā pēdējos divus gadus, labprāt apdāvinātu arī Ventspils mēru Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij», 5%), Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski («Vienotība», 4%), Valsts prezidentu Andri Bērziņu (3%) un komponistu Raimondu Paulu (3%).

Turklāt šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem diviem gadiem, liela daļa aptaujāto svētkos sagādātu dāvanas arī Arturam Kaimiņam (Latvijas reģionu apvienība, 3%) un Laimdotai Straujumai («Vienotība», arī 3%).

Tiesa, jānorāda, ka 2014.gadā iedzīvotāji daudz biežāk nekā pēdējos divus gadus atturējušies nosaukt cilvēku, kurš būtu pelnījis Ziemassvētku dāvanu (2012.gads: 30%, 2013.gads: 24%, 2014.gads: 41%).

Tikmēr salīdzinoši liela daļa aptaujāto Ziemassvētkos pasniegtu žagaru bunti ne tikai Āboltiņai, bet arī ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam («Vienotība», 5%) un Ušakovam (4%). Žagaru saņēmēju sarakstā minēts arī Dzintars Zaķis («Vienotība», 3%), Dombrovskis (3%) un citi.

«DNB Latvijas barometrs» ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu