Mūrniece: laiks, kurā dzīvojam, pārbaudīs mūsu rūpes par neatkarīgu valsti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laiks, kurā dzīvojam, pārbaudīs mūsu rūpes par neatkarīgu valsti, ceturtdien, Drošības policijas (DP) gadadienā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība), vēsta Saeimas Preses dienests.

Mūrniece, uzrunājot DP 20.gadadienas jubilejas pasākuma dalībniekus, sacīja: «Laiks, kurā mēs dzīvojam, ir īpašs. Šajā laikā tiks pārbaudīts, cik sver mūsu cilvēciskais krietnums, cik stipra ir mūsu apņēmība iestāties par vērtībām, kurām mēs ticam, cik vērti izrādīsies mūsu vārdi iepretim mūsu darbiem.

Šis laiks vētīs arī to, vai mums patiesi rūp sava neatkarīga valsts,

vai mēs, neatkarīgas Latvijas pilsoņi, esam gatavi par to iestāties. Tā ir liela mūsu atbildība».

«Bruņotais konflikts, kas uzliesmojis mums blakus, Eiropā, Ukrainā, nav tikai konflikts militārā un teritoriālā jomā.

Tas ir arī ideoloģisks konflikts jeb cīņa par citādu pasaules kārtību.

Šis konflikts atspoguļojas ne tikai bruņotās uzbrukuma un aizstāvības akcijās, ekonomiskās sankcijās un pretsankcijās, bet visvairāk cilvēku sirdīs un prātos,» norādīja Mūrniece, piebilstot, ka ideju un vārdu cīņā Latvija šobrīd atrodas informatīvā kara apstākļos un pret Latviju tiek vērsta masīva Kremļa melu, propagandas un dezinformācijas plūsma.

Saeimas priekšsēdētāja arī pauda, ka sabiedrība aizvien vairāk apzinās savas valsts vērtību un nozīmi, kā arī pieaug un nostiprinās valstiskumā. «Arī DP pēdējā laikā savu darbu ir aktivizējusi, un mediju ziņas mūs informē par būtiskām un sen gaidītām mūsu drošības speciālistu darbībām,» uzsvēra mūrniece.

Mūrniece arī izteica pateicību arī iekšlietu dienesta veterāniem, kuri bija kopā ar DP tās pirmajās dienās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu