Vešņakovam šķiet, ka šis bijis neveiksmīgs gads Krievijas un Latvijas attiecībās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadītais 2014.gads ir bijis viens no grūtākajiem un neveiksmīgākajiem Krievijas un Latvijas attiecībās pēdējos 20 gados, šādu viedokli, tiekoties ar atsevišķiem Latvijas masu medijiem, paudis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Kā raksta «Vesti», Vešņakovs par aizvadītā gada pozitīvāko notikumu nosaucis ziemas olimpiskās spēles Krievijas pilsētā Sočos. Tomēr vairāk bijis negatīvu norišu, un kā galveno no tām viņš minējis «valsts apvērsumu Ukrainā ar nacionālistisku smaciņu». Vēstnieks gan pats atzinis, ka šādai pozīcijai varbūt piekrīt 30% Ukrainas iedzīvotāju.

Ukrainas notikumi izraisījuši arī daudzas citas negatīvās tendences, sacījis vēstnieks un kā nākamo negatīvo aizvadītā gada notikumu nosaucis ASV un Eiropas Savienības ieviestās sankcijas pret Krieviju un tam sekojušo Krievijas puses atbildi. Vešņakovs sūrojies, ka līdztekus nācis arī informatīvais karš pret Krieviju, lai tai radītu agresorvalsts tēlu, un šī kara spilgtākā izpausme Latvijā esot bijusi kādā televīzijā izskanējusī informācija, ka vēstniecība Latvijā vervē cilvēkus, kurus sūtīt karot uz Austrumukrainu.

Vešņakova negatīvo notikumu «topā» seko Latvijas politiķu lēmumi iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus Krievijas izklaides un politiskos darbiniekus, Latvijas politiķu atteikums pieņemt vizītē Krievijas pareizticīgo patriarhu Kirilu, bet sarakstu noslēdz Krievijas rubļa vērtības kritums, kas, kā uzsvēris vēstnieks, gan neesot vienas pašas Krievijas bēda, bet negatīvi ietekmēs arī Latvijas ekonomiku.

«Viens no mūsu galvenajiem 2015.gada uzdevumiem - ir jāpārvar šī melnā josla starpvalstu attiecībās,» Jaunajā gadā vēlējis Vešņakovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu