Aizsardzības ministrs neatbalsta obligāta militārā dienesta ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) neatbalsta obligāta militārā dienesta ieviešanu, to viņš šodien apliecināja telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes».

«Tas ir saistīts ne tikai ar papildu finansējumu, bet arī ar to, ka

mēs nespēsim iesaukt pietiekamā daudzumā jauniešus iesaucamajā vecumā,»

skaidroja Vējonis.

Viņš norādīja, ka ir par to, lai tiktu veidota maza, labi bruņoti apmācīta armija. «Mans piedāvājums palielināt karavīru skaitu par 2000 cilvēku ir vērsts šajā virzienā,» sacīja Vējonis.

Kā ziņots, ministrs aizvadītajā nedēļā Saeimā paziņoja, ka šogad plāno aicināt Saeimu akceptēt karavīru skaita palielināšanu par 2000 cilvēku līdz 2018.gadam. Šobrīd profesionālajā dienestā ir aptuveni 5000 karavīru.

Viņš pauda, ka šī lēmuma atlikšana, slēpjoties aiz birokrātiskas atrunas par valsts pārvaldes aparāta nepalielināšanu, nav tālredzīga. «Karavīri pašreizējā drošības situācijā nav «valsts aparāts«. Viņi ir valsts pastāvēšanas garantija,» akcentēja ministrs. Viņš arī uzsvēra, ka mūsu valsts drošības pamatā ir arī cilvēku pārliecība, ka valsts spēj sevi aizsargāt.

Nākotnē plānots palielināt ne tikai karavīru skaitu, bet arī zemessargu un jaunsargu skaitu. Pašlaik zemessargu ir nedaudz vairāk kā 8000, bet atbilstoši valsts aizsardzības plāniem līdz 2020.gadam zemessargu skaitu plānots palielināt no 12 000 līdz 13 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu