Vējonis: Ir jāmeklē papildu sankcijas, lai tomēr ietekmētu Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Esošajā situācijā mēs nekādā gadījumā nevaram runāt par sankciju mīkstināšanu pret Krieviju, vai cilvēkiem, kuri darbojas separātisma sadaļā. Manuprāt, ir jāmeklē veidi kā turpināt sankcijas, iespējams, nosakot jaunas, šorīt telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

«Ir jāturpina diplomātiskie risinājumi, ir jāmeklē papildu sankcijas, lai tomēr ietekmētu Krieviju, lai pilnībā tiktu ievērota Minskas vienošanās,» teica Vējonis. «Pašreizējās darbības viennozīmīgi apliecina, ka Minskas vienošanās nav spēkā, jo tā no vienas puses tiek pārkāpta. Ir skaidrs, ka separātistu, kuri atrodas Austrumu pusē, darbība nevar notikt uz Ukrainas rēķina, tā notiek uz Krievijas rēķina,» uzsvēra ministrs.

Tāpat starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina sniegt atbalstu Ukrainai, tai skaitā jāpalīdz tai kļūt militāri spēcīgai,

lai «viņa vienreiz tos separātistus varētu sakaut un atgriezties pie savas robežas»,

teica ministrs. Viņš gan piepilda, ka ar to nedomā tiešu militāru palīdzību.

Ministrs arī izteicās, ka

neviena valsts nav ieinteresēta sākt Trešo pasaules karu, arī Krievija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu