Bijušais Rīgas domes opozicionārs Skuja nosoda plānus likvidēt Revīzijas komisiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar Rīgas domes Revīzijas komisijas likvidāciju domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) likvidēs pēdējo kontroles mehānismu Rīgā, kurā piedalās arī opozīcijas pārstāvji, uzskata bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja.

«Pašlaik Ušakovs likvidē pēdējo kontroles mehānismu Rīgā, kurā piedalās arī opozīcijas pārstāvji, jeb,

ja Rīgai sāk trūkt naudas, tad jālikvidē instance, kura uzrauga naudas izlietojumu,

tādēļ zūd pat teorētiska iespēja pārbaudīt «Rīgas satiksmi» (RS), vai tā ievērojusi Valsts kontroles ieteikumus. Jāpiebilst, tieši Ušakovs gadiem ilgi nav ļāvis Revīzijas komisijai pārbaudīt RS, ignorējot visus manus pieprasījumus,» skaidro Skuja.

Revīzijas komisijas nolikums paredz, ka komisijas locekļiem ir pat lielākas iespējas nekā deputātiem pieprasīt un iepazīties ar pašvaldības struktūru un uzņēmumu dokumentiem, uzsver bijušais domes opozīcijas pārstāvis.

Komisijas likvidēšana tiek skaidrota ar turpmāku revīzijas uzticēšanu profesionāliem revidentiem.

«Nesmīdiniet mani - kurš maksā, tas arī pasūta mūziku.

Ne velti domes Audita un revīzijas komisija, kurā strādā algoti domes cilvēki, nekad un nekādus pārkāpumus Ušakova domē nav atradusi», saka Skuja.

Viņš aicina politiskās partijas Saeimā, kuras ir par labu pārvaldību un saimniecisku rīcību ar nodokļu maksātāju naudu, veikt izmaiņas likumā un kā obligātu prasību pašvaldībām likt ieviest šādas Revīzijas komisijas nepieciešamību, jo biļešu cenas sabiedriskajā transportā, samaksa par stāvvietu, vajadzīgo arodbiedrību finansēšana, stāvvietu izpārdošana un citi «brīnumi» tuvā nākotnē uzņems tikai apgriezienus.

«Pēdējais laiks tautas kalpiem domāt arī par Valsts kontroles lomas palielināšanu attiecībā pret negodprātīgiem un izšķērdīgiem ierēdņiem. Ir nepieciešama struktūra, kura ne tikai izmeklē un aizrāda valsts un pašvaldību līdzekļu izlaupītājiem, bet kurai ir arī tiesības saukt pie atbildības!» pauž Skuja.

Kā ziņots, 27.janvārī deputāti Rīgas domes sēdē lems par domes Revīzijas komisijas likvidēšanu. Koalīcijas partijas «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» jautājumu jau izlēmušas ar balsu vairākumu Finanšu un administrācijas lietu komitejā šī gada 21.janvārī, atbalstot likvidāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu