Reirs: Gaidām, ka ievēlētais Grieķijas parlaments ievēros uzņemtās starptautiskās saistības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiek gaidīts, ka Grieķijā demokrātiski ievēlētie parlamenta pārstāvji ievēros visas starptautiskās saistības, ko Grieķijas valsts ir uzņēmusies, šādu Latvijas finanšu ministra Jāņa Reira (V) viedokli aģentūrai LETA pauda Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Ministrs atzīmē, ka Grieķijas iedzīvotāji vēlēšanās ir izdarījuši savu izvēli un tagad Grieķijai jādod laiks izveidot valdību. Grieķija, līdz šim veicot strukturālās reformas, ir izdarījusi nopietnu darbu, kas ir jānovērtē, uzskata Latvijas finanšu ministrs.

Kā ziņots, svētdien notikušajās Grieķijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA. Atbilstoši pašreizējiem rezultātiem SYRIZA iegūs 149 no 300 parlamenta mandātiem, un tai absolūtā vairākuma nodrošināšanai pietrūks vien divu mandātu. Partijas līderis Aleksis Ciprs vēlas ar starptautiskajiem aizdevējiem sākt jaunas sarunas par Grieķijas parāda atmaksu.

Vācijā federālās bankas prezidents Jenss Veidemanns paudis cerību, ka «jaunā Grieķijas valdība nedos solījumus, kurus tā nevar izpildīt un valsts nevar atļauties».

Sagaidāms, ka vēlēšanu rezultāts būs viens no galvenajiem tematiem pirmdien eirozonas finanšu ministru sanāksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu