Vaidere: Ukrainā notiekošais ir nepieteikts Krievijas karš pret suverēnu valsti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Patlaban Ukrainā notiekošais ir nepieteikts Krievijas karš pret suverēnu valsti un tās aicinājumi Ukrainai pārtraukt uguni un sākt sarunas ar kaujiniekiem ir nenopietni, intervijā «Rietumu radio» sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (V).

«Diemžēl rietumos nesaprot, ka Krievija saka vienu, bet rīkojas pavisam pretēji, un patiesībā Ukrainā tiek iepludinātas ne tikai brīvprātīgo vienības, bet arī regulārā armija. Visi to redz, un tas ir nepieteikts Krievijas karš pret Ukrainu un terorisma tiešākais atbalsts,» sacīja Vaidere.

Eiropas Parlamenta deputāte atzina, ka rietumvalstu reakcija bijusi ļoti lēna un spēcīgas sankcijas pret Krieviju vajadzēja ieviest jau pirms gada, kad sākās notikumi Krimā. Cerība uz situācijas noregulējumu sarunu ceļā bijusi nepamatota, jo Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbība ir «iracionāla un to nevar izskaidrot ar loģiskiem argumentiem».

«Jau pagājušā gada vasarā visi novērojumi liecināja par Krievijas militārpersonu iepludināšanu Ukrainā, kā arī reaktīvo mīnmetēju «Grad» un citu smago ieroču piegādēm,» sacīja Vaidere, uzsverot, ka Eiropas Savienībai nekavējoties jāsāk veidot kopīgu aizsardzības politiku, negaidot visu tikai no NATO. «Diemžēl ir tādas valstis un ir tādi cilvēki, kuri neļauj mums dzīvot mierīgi, kaut arī loģiskais prāts saka - cik labi būtu dzīvot mierā un veidot saprātīgu un labklājīgu ekonomiku,» sacīja Vaidere, uzsverot, ka

Krievijas iedzīvotāju mentalitāte ļauj cienīt tikai tos, kam ir spēks,

kamēr piekāpšanās tiek novērtēta kā vājums un mīkstčaulība.

«Mēs ļoti gribētu, lai Krievija būtu draudzīga valsts, bet metode, kā to sasniegt, ir tikai viena - stingrāka pozīcija. Cita ceļa vienkārši nav,» sacīja Vaidere.

Kā ziņots, Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad», ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 - ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu