Bērziņš: Nevar izslēgt, ka uz Maskavu būtu jābrauc pirms vai pēc 9.maija «uzvaras dienas» svinībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nevar izslēgt, ka uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu būtu jābrauc, bet, iespējams, ne 9.maijā uz «uzvaras dienas» svinībām, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš joprojām neatklāj vai dosies uz šīm svinībām, vien norādot, ka, iespējams, uz Maskavu varētu braukt pirms vai pēc tām. Bērziņš skaidroja, ka viņam ir tikpat gadu cik antifašistiskās koalīcijas uzvarai Otrajā Pasaules karā, kas ļaujot «izvērtēt visu», un viņa pienākums ir darīt visu, lai pasaules kari neatkārotos.

Pēc prezidenta teiktā, Krievija vēl neesot informēta par viņa lēmumu, tas tikšot darīts atbilstoši starptautiskajam protokolam.

Kā ziņots, prezidents lēmumu par to, vai atsaukties Krievijas uzaicinājumam, esot pieņēmis, taču publiski to vēl neatklāj, jo par lēmumu sākotnēji informēs uzaicinātājvalsti. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Bērziņš uz Maskavu nedosies, kā to jau iepriekš mudinājis vairums Latvijas politiķu.

«Man tas lēmums ir bijis visu mūžu iekšā,» sacīja prezidents. Jautāts par laiku, kad lēmums tiks oficiāli publiskots, prezidents sacīja - «kad dzīve rādīs, ka tas ir nepieciešams, jo es neesmu viens šajā spēlē».

Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu