Krūmiņa: vairāku revīziju rezultāti, maigi izsakoties, būs pārdomu vērti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts kontrole (VK) drīzumā publicēs vairāku tās veikto revīziju rezultātus, kas, maigi izsakoties, solās būt pārdomu vērti, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijā, iepazīstinot deputātus ar aktualitātēm VK darbā, norādīja VK vadītāja Elita Krūmiņa.

«Drīzumā noslēgsies ļoti interesantas revīzijas, kam, manuprāt, būs būtiska ietekme. Tās būs par maksātnespējas administrāciju, par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībās, kā arī citas,» teica Krūmiņa, piebilstot, ka detalizēti revīzijas komentēt varēs tikai pēc to rezultātu oficiālas apstiprināšanas.

«Attiecībā uz maksātnespējas administrāciju - salīdzinājām kā šī sistēma darbojās vairākās valstīs, kur šis procesa veikšanas līmenis ir novērtēts ļoti augstu. Mūsu pētījumu noteikti varēs izmantot, lai šo sistēmu pilnveidotu un sakārtotu Latvijā,» viņa teica.

«Protams, ir jautājums, cik VK ieteikumi tiks ņemti vērā, bet mēs noteikti par to cīnīsimies,» teica Krūmiņa.

Savukārt VK revīzija par atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībās saistīta ar tarifiem. «Atkritumu apsaimniekošanas revīzijas būtība ir par tarifiem - cik iedzīvotāji samaksā par atkritumu apsaimniekošanu, un, cik šis tarifs ir pamatots,» piebilda VK vadītāja.

Valsts kontroliere norādīja, ka revīzija par maksātnespējas administrācijas sfēru tiks publiskota marta sākumā. Savukārt revīzijas rezultāti par atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībās gaidāmi nākamā mēneša sākumā, iespējams, 6.februārī, norādīja Krūmiņa.

Komisijas sēdē Krūmiņa arī norādīja, ka drīzumā gaidāmi rezultāti arī par revīziju «Latvijas pastā», kā arī par pašvaldību finansētiem sporta pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu