Latvijas un Somijas prezidenti atbalsta sankciju pastiprināšanu pret Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācijas Ukrainā pasliktināšanās dēļ Latvijas un Somijas prezidenti Andris Bērziņš un Sauli Nīnisto atbalsta sankciju pastiprināšanu pret Krieviju.

Preses konferencē pēc abu prezidentu tikšanās valsts vizītē

Somijā gandrīz visi žurnālistu jautājumi bija par attiecībām ar Latvijai un Somijai kaimiņos esošo Krieviju.

Latvijas prezidents Bērziņš atzina, ka Somijā, tāpat kā Latvijā, cilvēki satraukti vēro, kā attīstās notikumi kaimiņvalstī, un raizējas par savu nākotni.

«Latvija atbalsta sankciju paplašināšanu pret Krieviju militārajā jomā,» uzsvēra Bērziņš.

Savukārt Somijas prezidents pauda pārliecību, ka Somija vienmēr ir konsekventi atbalstījusi kopējo Eiropas Savienības pozīciju un to darīs arī turpmāk.

Bērziņu valsts vizītē pavada 90 uzņēmēji. Pēc Bērziņa sacītā, ir pārsteidzoši, ka par tik tuvu kaimiņvalsti Latvijā ir tik liela interese.

Vizītes laikā sevišķa uzmanība tiks veltīta izglītībai. Somija tiek uzskatīta par vienu no veiksmīgākajām ekonomikām pasaulē, kas lielā mērā noticis, pateicoties izglītības sistēmai. Šodien Bērziņam paredzēta vizīte Auto universitātē, lai iepazītos ar to, kā ir notikusi zinātnes sasaiste un praktiskā realizācija.

Valsts vizītē Bērziņu pavada arī pieci ministri, kuriem katram Helsinkos paredzētas arī individuālas darba programmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu