Deputāti plāno aicināt valdību palielināt finansējumu kibernoziegumu apkarošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daži Saeimas deputāti šodien Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pauda pārliecību, ka ir jāvēršas pie valdības ar aicinājumu palielināt finansējumu kibernoziegumu apkarošanai.

Ar šādu ierosinājumu klajā nāca deputāts Jānis Ādamsons (S). Ādamsons vērsa uzmanību, ka ik gadu janvārī komisijas sēdē tiek apspriesta situācija kibernoziegumu apkarošanā, taču problēmām risinājums netiek rasts. Tāpēc viņš rosināja sūtīt vēstuli valdībai, kurā tiktu prasīts finansējuma palielinājums, lai stiprinātu iestādes kapacitāti cīņā ar kibernoziegumiem. Atbalstu šai idejai izteica arī deputāts Veiko Spolītis.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšnieks Gatis Gudermanis sēdē informēja, ka 4.nodaļai, kura nodarbojas ar kibernoziegumu apkarošanu, autortiesību un blakustiesību aizsardzību, nepieciešami 15 jauni darbinieki, lai iestādei būtu pietiekama kapacitāte. Savukārt nodaļas priekšnieka amata pienākumu izpildītājs Aleksandrs Bespalovs piebilda, ka pašlaik nodaļā ir desmit amatpersonas, no kurām katrai ir jāstrādā ar apmēram 20 krimināllietām.

Komisijas sēdes vadītājs Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA skaidroja, ka vispirms tiks sagatavots vēstules valdībai projekts un pēc tam būs jāskata jautājums, vai dokuments tiks sūtīts komisijas vai atsevišķu deputātu vārdā.

Savukārt deputāts Ringolds Balodis (NSL) cita starpā norādīja, ka viņam neesot šaubu, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomes laikā tiks veikts kibernoziegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu