Vešņakovs turpina melot: Krievija neapdraud savu kaimiņvalstu drošību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievija neapdraud savu kaimiņvalstu drošību, - tikšanās laikā ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) apgalvojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Tikšanās laikā tika pārrunātas pastiprinātās Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā. Diskusiju laikā Vešņakovs apgalvojis, ka visi Krievijas gaisa spēku lidojumi un karakuģu kustības tiek veiktas stingrā saskaņā ar starptautiskajām tiesību normām. Turklāt Krievijas bruņoto spēku manevri tiekot veikti pārredzami saskaņā ar starptautiskajiem nolīgumiem un noteikumiem, liecina Krievijas vēstniecības Latvijā oficiālais paziņojums.

Krievijas vēstnieks uzsvēra, ka Krievija neapdraudot savu kaimiņvalstu drošību, kā arī atkārtoti «apliecināja Krievijas gatavību turpināt pēc Latvijas puses pārtraukto atvērto un nepolitizēto dialogu», kas iekļautu visu ar militāro jautājumu saistīto spektru, kas uztrauc Latvijas pusi.

Vējonis aicināja Krieviju kliedēt bažas par tās mērķiem Baltijas reģionā. Aizsardzības ministrs norādījis, ka nav izprotami Krievijas pastiprināto un bieži vien izaicinošo aktivitāšu mērķi iepretim Baltijas valstīm, kas viennozīmīgi veicina spriedzi, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

«Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā raisa bažas par drošības situāciju reģionā, jo īpaši Ukrainas notikumu kontekstā, tāpēc aicināju vēstnieku skaidrot, kāpēc kuģi un lidaparāti veic manevrus dažu kilometru attālumā no mūsu valsts robežas. Izpaliekot paskaidrojumam, rodas jautājumi - kas ar šo tiek vēstīts Latvijai un vai tā ir Krievijas spēku demonstrācija,» skaidrojis Vējonis.

Ministrs aicinājis Krievijas pusi būt atklātākai un izmantot uzticību veicinošos pasākumus, lai kliedētu bažas par Krievijas mērķiem un nodomiem Baltijas reģionā.

Vējonis uzsvēris, ka Latvijas interesēs ir veidot konstruktīvu dialogu un sadarbību ar Krieviju. «Mēs esam par labām kaimiņattiecībām, un viens no labu attiecību priekšnosacījumiem ir spēja atklāti runāt par bažām un neskaidriem jautājumiem,» norādījis Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu