Muižnieks: nepieciešams runāt krievvalodīgajai sabiedrībai saprotamā valodā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai iekarotu krievvalodīgās sabiedrības daļas sirdis un prātus, nepieciešams runāt viņiem saprotamā valodā, komentējot ieceri Eiropas Savienībā (ES) organizēt pretsparu Krievijas propagandai, intervijā Latvijas Radio sacīja Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks.

Muižnieks sarunā norādīja, ka centieni kaut ko aizliegt, kontrolēt vai neretranslēt ir īslaicīgi un īsti nestrādā. «Ja cilvēki grib saņemt informāciju savā dzimtajā valodā - viņi atradīs veidu, kā to izdarīt,» teica Muižnieks.

Komisārs uzsvēra, ka šo jautājumu centies aktualizēt jau pirms desmit gadiem. «Ja gribi iekarot krievvalodīgu sirdus un prātus - viņi jāuzrunā viņiem saprotamā valodā,» teica Muižnieks. Viņš arī atzina, ka šī ir aktuāla diskusija daudzās postpadomju valstīs. Kā piemēru viņš minēja Gruziju, kur dzīvo lielas armēņu un azerbaidžāņu kopienas, kuras informāciju par aktuālajiem notikumiem saņem no Krievijas televīzijas.

Jau vēstīts, ka ES aktualizējusi nepieciešamību sagatavot vienotu ES plānu cīņai pret Krievijas propagandas kampaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu